RESURS KAFE: TIPS & TRICKS ZA SPROVOĐENJE ERASMUS + PROJEKATA

12 Nov/2021 Objavljeno u Vesti

OPENS ove godine u okviru Programa jačanja kapaciteta organizacija realiziju niz događaja pod nazivom Resurs kafe, sa ciljem okupljanja omladinskih organizacija i organizacija za mlade radi unapređenja održivosti rada organizacija u gradu Novom Sadu. Treći u nizu Resurs kafe će biti održan u sredu, 17.novembra, u 18 časova u prostorijama Zenit books knjižare. Za ovo, treće po redu viđanje, tema će biti Tips & Tricks za sprovođenje Erasmus+ projekata, a govornica je Jelena Glamočanin, direktorka ustanove Žil Vern, koja je baš na Erasmus mobilnostima usavršavala svoja znanja. Jelena će pričati o praktičnim iskustvima sprovođenja Erasmus+ projekta i svim detaljima koji idu uz to, kako pripremiti učesnike, omladinske radnike, ko će organizovati koje aktivnosti, koji je najbolji način za sprovođenje finansija, kako organizovati smeštaj i tako dalje.

Koncept Resurs kafe-a
Resurs kafe je tako koncipiran da podstiče neformalni  razgovor, debatu, interakciju i dijalog između govornika i učesnika. ( Q&A format). Najuspešniji su oni Resurs kafei koji stvaraju ugodnu atmosferu u kojoj se svi prisutnu uključuju u diskusiju. To nisu duga predavanja sa pasivnom publikom koja samo sluša predavača, već upravo
obratno. Resurs cafe namenjen je, pre svega, omladinskim i organizacijama koje rade sa mladima.

Zašto radimo Resurs kafe?
Ove godine organizujemo 4 Resurs kafe-a na 4 različite tema. Resurs kafe je koncept koji je namenjen
jačanju kapaciteta organizacija na lokalu. Ujedno predstavlja zaseban događaj na kojima razgovaramo o
temama koje se odnose na održivi rad organizacije u kontekstu pandemije, ali u neformalnijoj atmosferi.

Kako da se prijavite?
Broj učesnika je ograničen na 15.
Prijava za Resurs kafe se nalazi na sledećem LINKU. Za više informacija obratiti se na

ZENIT BOOKS je radni prostor za kreativno delovanje koji omogućava prezentacioni prostor, prostor za sastanke, obuke i treninge, namenjen kreativcima, mladim preuzetnicima, frilenserima, organizacijama, kao i biznis sektoru. Zamišljen kao brend koji je sinonim za “izvrsnost”, nezavisnost,  vrhunski kvalitet i beskompromisnost. Otuda i ime Zenit. Cilj Zenita je širenje kulture i podizanje čitalačke svesti. Težnja  Zenit Books-a jeste da se pokaže da na ovim prostorima može da se radi kvalitetno i na svetskom nivou.