UČIM + ZNAM = VREDIM

Održana je završna svečanost projekta “Učim+ znam = vredim” koja je okupila više stotina učenika koji su svojim radom i znanjem osvajali vredne nagrade i učestvovali u bilbord kampanji.

“Svaki od ovih bilborda koje vidite, predstavljaju jednu sveću u mraku, i svako lice promovisanou ovoj akciji je jedna sveća. Kad se broj upaljenih sveća pomnoži sa sedamdeset, to je već ozbiljno svetlo i uveren sam da ovde, danas stojim pred sjajnim ljudima. Ovo je trenutno najosvetljenije mesto u Srbiji”, kaže predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović.

Na završnoj manifestaciji u Master centru, učenicima su uručene prigodne nagrade koje je selektirala komisija sastavljena od vodećih ljudi u oblasti naučnog i pedagoškog rada, kao i predstavnika sponzora i donatora projekta. Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019, otvorila je vrata mladim, uspešnim đacima i podržala ovaj projekat.
“Posebna nam je čast što smo imali priliku da sarađujemo i učestvujemo u ovom projektu. Kao što naš slogan i govori, mi smo otvorili naša vrata čim smo čuli za ovaj projekat jer je naša dužnost da promovišemo prave vrednosti kod mladih”, kaže koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović.

Tokom kampanje promovisano je više stotina učenica i učenika koji su svojim znanjem i talentom osvajali domaće i međunarodne prestižne nagrade u oblastima nauke i umetnosti.

“Ovaj projekat ozbiljno govori sa kakvim talentima se susrećemo kada su u pitanju naša deca i na to treba da budemo ponosni svi. Ovi talentovani mladi su, uz pomoć ovog projekta, postali vidljivi svima nama”, istakao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

Projekat je otpočeo u Novom Sadu, a proširio se na Sremske Karlovce, Temerin, Srbobran, Beočin, Bački Petrovac i Žabalj.

 

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »