VRŠNJAČKI EDUKATORI MARE ZA MENTALNO ZDRAVLJE

Projekat “Mladi u centru”, sprovodi OPENS u saradnji sa UNICEF-om sa ciljem da osiguramo sveobuhvatnu, lako dostupnu i kvalitetnu podršku za mentalno zdravlje adolescentima i mladima, ali i da zajedno radi na promociji mentalnog zdravlja.

KO SU VRŠNJAČKI EDUKATORI

Istraživanja pokazuju da je tinejdžerima i adolescentima pomoć za probleme sa kojima se susreću lakše potražiti od svojih vršnjaka, a ne od roditelja i drugih starijih ljudi iz njihove okoline. Zato smo u okviru projekta “Mladi u centru”, kroz saradnju sa @unicefsrbija , organizovali obuku nakon koje je oformljen tim vršnjačkih edukatora u oblasti psihološke podrške.

VRŠNJAČKI EDUKATORI: Radovan Prodanović, Isidora Bikić, Sofija Ljubinković, Jovana Rikić, Gabrijel Petković, Elena Peruničić, Dragana Bašić, Nikola Veselinović, Jovana Grabež, Đorđe Putnik, Dimitrije Radulović, Mina Jovanović, Kristina Majstorović, Danijela Tepić, Mila Vukanović, Jasmina Miladinović, Ivana Katančević, Boris Janko, Mia Kovačević, Mihajlo Srdjević, Nikola Suknjaja, Staša Bakoš i Mila Mirković.

KOJE VEŠTINE SU VRŠNJAČKI EDUKATORI STEKLI

Uz podršku i mentorstvo stručnjaka vršnjački edukatori su:
✅stekli znanja i veštine iz oblasti mentalnog zdravlja i vršnjačke edukacije
✅se upoznali sa radom i vrstama podrške koje pružaju besplatna savetovališta u Novom Sadu
✅uz podršku OPENS-a realizovali radionice za svoje vršnjake
✅naučili kako da pruže podršku prijateljima i vršnjacima
✅stekli znanja u motivaciji svojih vršnjaka i informacije gde mogu dobiti podršku

KAKO TI VRŠNJAČKI EDUKATORI MOGU POMOĆI

Uprkos vrsti izazova sa kojim se susrećeš, vršnjački edukatori su tu da te saslušaju, razumeju i pomognu ti da stupiš u kontakt sa nekim od savetovališta specijalizovanih za psihološku podršku mladima.

KAKO DA KONTAKTIRAM VRŠNJAČKE EDUKATORE

Prati hešteg #sazvežđepodrške na Instagramu i stupi u kontakt sa edukatorom/edukatorkom po svom izboru! Bez obzira na to kome se javiš, sigurni smo da ćeš podršku za svoje izazove, kao i savete za dalje postupke, pronaći lako i efikasno.

Podstičemo mlade na aktivno učešće u društvu, na kreativnost i inovativnost! Program #OPENS-a osmišljen je tako da mladi budu ti koji se pitaju, inicijatori pozitivnih promena i pioniri kreativne industrije. Naš osnovni princip je da posmatramo mlade kao pozitivan resurs za razvoj, a ne problem koji treba rešiti. Odgovaranjem na potrebe mladih unapređujemo kvalitet njihovog života i učešća u društveno-političkim procesima.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »