Wake up: OPENS te vodi na OPENS day@EXIT

Već na samom otvaranju 4. jula, desiće se po mnogima i najjači dan u devetnaestogodišnjoj istoriji festivala, a EXIT ga je i zvanično posvetio tituli Omladinske prestonice Evrope, koju ove godine nosi Novi Sad. Tako prvi dan Exita nosi naziv OPENS Day, a publika iz preko 90 zemalja sveta, već po dolasku na veličanstvenu Petrovaradinsku tvrđavu moći će da se upozna sa činjenicom da su došli u Omladinsku prestonicu Evrope.

“Zagovaramo da su naše aktivnosti apsolutno besplatne ne samo za mlade već i za Novosađane. Specifično je to što nam je EXIT posvetio prvi dan, a kako zbog same prirode Festivala ne možemo da potpuno otvorimo kapije i povedemo sve mlade koji žele, ovo je bila najbolja opcija. Budući da su i šest organizacija osnivača OPENS-a podelili svojim aktivistima i volonterima karte, OPENS je odlučio da ovaj put obraduje studente. U proteklih šest meseci nekako smo se najmanje sa studentima družili, u toku je ispitni rok i dosta njih je u Novom Sadu, pa smo mislili da je dobra ideja da dođu jedno veče, opuste se, zabave, dođu do naše zone i saznaju nešto više i o OPENS aktivnostima,” objašnjava koordinatorka za međunarodnu saradnju OPENS2019, Valentina Antić.

Tokom 2018. i 2019. godine OPENS 2019 se predstavio mladim ljudima iz regiona i celog sveta na događajima u organizaciji EXIT tima, a promocija je tekla i kroz druge projekte u kojima učestvuje EXIT, kao što je “Youth Heroes”, kampanja koja promoviše pozitivne uzore u društvu, te “Youth Fair”, zajednička regionalna inicijativa koja Balkan pozicionira kao jednu od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. A prvog dana, EXIT otvaraju rok giganti The Cure, čija punokrvna svirka od preko dva i po sata počinje već u 20.30 časova, pa se savetuje što raniji dolazak na festival! Biće uzbudljivo i posle koncerta jer na glavnoj bini pravu OPENS žurku napraviće belgijska superzvezda Lost Frequencies! I druga podjednako važna i spektakularna bina EXIT festivala dočekaće zvezde iz najvišeg svetskog ranga jer se na mts Dance Arenu vraća njen kralj Carl Cox, kojeg u ovom pohodu na tvrđavu prate Maceo Plex, Charlotte de Witte, Monika Kruse i drugi!

U ovoj akciji OPENS je podelio 250 ulaznica za prvi dan i sve te mlade zajedno očekuje na OPENS zoni EXITa i da zajedno otvorimo Festival!

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »