ZAVRŠEN KONKURS POSLOVICE: VANVREMENSKE MUDROSTI

Nakon završenog konkursa ‘’Poslovice – vanvremenske mudrosti’’ pristiglo je 1024 rada iz 35 srednjih škola, od kojih je 899 radova odgovaralo uslovima konkursa. Cilj projekta jeste da se učenici srednje škole animiraju, podstaknu i povežu sa tradicijom i kulturom svoje zemlje na drugačiji i moderniji način. Konkurs je realizovao Omladinski savez udruženja “Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS”, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, Vladom Autonomne Pokrajine Vojvodine, Gradom Novim Sadom, Maticom Srpskom i Radio – televizijom Vojvodine.

U saradnji sa Maticom Srpskom odabrane su sledeće poslovice:

  1. Kad najviše grmi, najmanje kiše pada.
  2. Vuk dlaku menja, ali ćud nikada.
  3. Ko drugom jamu kopa, sam u nju pada.
  4. pametan polako ide, a brzo dođe.
  5. U tuđem oku vidi slamku, a u svome grede ne vidi.
  6. Kao i ne gleda Bog na kaljave noge, već na čisto srce.

PRISETIMO SE USLOVA KONKURSA:

Po završetku konkursa nagrađeni su pojedinci (timovi), škole i nastavnici, tačnije iz svake oblasti po jedna kratka priča. Svaki pojedinac ili tim mogao je učestvovati na konkursu sa po jednim radom. Za svaku od 6 oblasti (poslovica), birao se po jedan najbolji rad, a svaki od njih nagradili smo sa po 60.000,00 dinara. Da bi škola ispunila uslove za nagrađivanje trebalo je da se pošalje minimum dva rada za svaku od 6 oblasti. Nagradili smo i škole iz kojih dolaze nagrađeni radovi iz zadatih 6 oblasti sa 30.000,00 dinara. Škola koja je poslala najviše radova koji su odgovarali uslovima konkursa, nagrađena je sa 60.000,00 dinara. Takođe, profesori (mentori) svakog od šest nagrađenih radova (pojedinca ili tima), nagrađeni su sa po 30.000,00 dinara.

Kreativniji deo nagrade jeste OPENS-ova inicijativa da se najuspešniji radovi upotrebe za scenario kratkih animiranih filmova koji će se realizovati u saradnji sa javnim servisom Radio- televizije Vojvodine.

Ovom prilikom članovi žirija i OPENS tima su tokom septembra i oktobra meseca 2020. godine obišli pobedničke škole, te dodelili plakete i nagrade.

Predstavljamo vam članove žirija koji su zajedničkim snagama odabrali najbolje radove koji su pristigli na konkurs:

Vukašin Grozdanović – koordinator OPENS-a

Biljana Kašerić – Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Milena Kulić – Matica Srpska

Isidora Borovčanin – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

Mileta Poštić – Profesor animacije

Stevan Delić – Muzički producent

Više informacija o konkursu na LINKU.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »