Festival boja iz ugla volontera

Kada pesak najlepše gradske plaže postane plav, Dunav roze, a trava narandžasta, jedino što je takvoj slici potrebno jeste i mnogo mladih šarenih ljudi koji su tog 12. avgusta, na Međunarodni dan mladih, bili su simbol dobrog provoda i nove energije.

Mladi, ali i deca, bake, sestre na ramenima starije braće, grupa turista koji prvi put čuju za OPENS festival boja, zajedno sa “starosedeocima” Štranda na koje je slučajno sleteo šareni prah, svi mi smo imali samo jedan cilj – da uradimo nešto nesvakidašnje, zabavimo se i obojimo grad!

Iznad nas je leteo šareni prah dok su se svetla sa bine kosila sa bojama u trenucima kada smo svi digli ruke da ispraznimo kesice uprte jedni u druge. Boje su se raspršile, a mi smo za čas zaboravili gde smo, prepuštajući se trenutku sreće i euforije koja nas je ponela.

A nakon tog trenutka, pesak, ratničke boje, osmehe i šarene majice kao uspomene, spakovali smo u rančeve i poneli sa sobom. Da ih delimo i prepričavamo dalje, do sledeće godine.

Sigurna sam da je i do ostatka Novog Sada doprla neka zalutala čestica boje sa Štranda koja je taj dan obeležavala radost, slobodu i kreativnost.

Mateja Ninković

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »