Malo vilinske prašine i u OPENS-u

Stigao je Sajam, stigao je Sajam! Ovoga puta i u Novi Sad. Kako smo započeli sajamsku turneju i nastavljamo, istim žarom, ali se selimo u Novi Sad i na – Sajam knjiga.

Jeste li čuli za knjiške vile?

„Knjiške vile” tj. „book fairies” jesu svi ljudi širom sveta koji ostavljaju knjige (nove ili polovne) na javnim mestima kako bi ih sugrađani pronašli i zadržali ili poklonili dalje. Kako bi se ti naročiti pokloni označili, koriste se stikeri, trake, obeleživači stranica i sl. koji se obavezno naručuju preko zvaničnog sajta.   

Kakve to veze ima sa OPENSom?

Itekako ima veze, jer je OPENS kancelarija (Laze Telečkog 2) jedna od ovogodišnjih stanica knjiške vile. U saradnji sa Novosadskim sajmom, radi promocije Međunarodnog sajma knjiga u Novom Sadu, jedna Novosađanka uzela je ulogu knjiške vile koja će sakrivati knjige na različitim mestima u gradu, koja imaju nekakav značaj za književnost i kulturu uopšte.

Kako pratiti Vilu?

Na društvenim mrežama, knjiška vila koristi hešteg #vilanasajmu i ohrabruje nalazače da i sami objavljuju fotografije knjiga. Cilj je da se kultura čitanja koja u gradu već postoji poveže sa Sajmom knjiga i mladi motivišu da učestvuju u njegovim besplatnim programima.

Dakle, samo malo vilinskog praha i društvene mreže i jedna neočekivana knjiga biće tvoja uoči zajedničkog druženja na novosadskom Sajmu knjiga od 5. do 11. marta.

Srećne ruke je bila Marijana Jelisavčević koja je pronašla knjigu u OPENS kancelariji.

Čitamo se još!

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »