Okršaj regiona u Nišu!

Za jedan korak i 329 kilometara bliži smo konačnom spisku bendova koji će se ove godine pridružiti EXIT plemenu uz pomoć OPENS-a. Niš je postavio lestvicu visoko.

“Znali smo da su se odlični bendovi pojavili, ali zaista nismo verovali da će biti ovako teška konkurencija. Ja ne znam kako će žiri uspeti da izdvoji najbolje. Ali to nije ono što je bilo najimpresivnije u Feedback-u u kom je bila održana audicija. Nama je neverovatna bila
podrška koju su bendovi davali jedni drugima i kako završe sa svojim nastupom, odmah su u publici, u prvim redovima i podržavaju sledeći bend,” kaže koordinatorka za međunarodnu saradnju OPENS-a, Valentina Antić.

Od 57 bendova i izvođača, čak devet bendova slušali smo u Nišu. Reč je o mladim bendovima koji su na audiciju došli iz Kruševca, Skoplja, Tetova, Arenđelovca, Kumanova, Niša i okolnih gradova.

Neko od njih imaće priliku da nastupe na Exitu u Novom Sadu, od 4. do 7. jula. “Kada ste mlad bend ovo je prilika koju ne smete da propustite. Imali smo pola sata da damo sve od sebe i da se nadamo da će nas to odvesti u Novi Sad,” kažu momci iz benda “Keni nije mrtav”.

Prvi put u istoriji festivala, Play@EXIT konkurs uživo proverava umeće mladih muzičara i to u gradovima širom Srbije, a rekcije nas već iznenađuju! Već tokom nastupa u Nišu, naši inboxi bili su zatrpani pozivima i u druge gradove Srbije. Kamper Srbija OPENS@EXIT tokom maja meseca posetiće još Pančevo i Užice, dok nas u junu veliki okršaj bendova očekuje u Novom Sadu, gde će biti održane audicije, ne samo za najbolje mlade bendove, nego i za didžejeve! Izabrani muzičari nastupiće od 4. do 7. jula na OPENS State of EXIT zoni, Fusion Pubu i Explosive bini.

Nakon Niša, entuzijam, komplet lepinje, žiri i karte za EXIT spakovali smo u šareni OPENS kamper i krećemo u Užice gde će članovi žirija pozvati da nastupe lokalni rokeri Eastock, ivanjički hardrock sastav Bonecarver, duo iz Arilja Fade Out, punk/HC bend iz Milanovca Reflection, alter-rokeri Nikad spremni, punk grunge sastav iz Bijeljine G.R.I.M.M. i lokalci Demode.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »