#OPENSKAMPER JE OSLIKAN!

Trodnevni događaj oslikavanja OPENS kampera završen je na novosadskoj plaži Štrand, na platou ispod Mosta Slobode. Ovog vikenda, na različitim lokacijama u gradu, mladi novosadski grafiteri koji su pobedili na OPENS-ovom konkursu, oslikavali su strane OPENS kampera koji će naredne godine biti okosnica brojnih aktivnosti i programa Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019.

 

“Pozivamo mlade da se uključe u sve naše aktivnosti. I ne samo to, već da oni sami budu inicijatori događaja, programa, projekta i sličnih aktivnosti koje žele u svom gradu. Zato smo i pokrenuli konkurs, sa željom da mladim grafiterima u Novom Sadu pružimo priliku da ostave trag na kamperu koji će obići region i državu tokom naredene godine u sklopu naših programa, ali i da ceo taj čin nekako podelimo sa Novosađanima. Zato nam je i drago što se čitav grad zaista odazvao akciji i pre svega druženju čitavog vikenda,” objašnjava portparolka OPENS-a, Ivana Miloradov.

 

Proteklih meseca dana, na OPENSovom sajtu bio je organizovan konkurs u kom su se nadmetali mladi novosadski grafiteri. Među grafiterima sa najviše glasova publike, žiri je odabrao tri najbolja. Filip Stefanović, Aleksa Jovanović i Jovan Lučić pobednici su konkursa.

„Želeo sam da iskoristim priliku da pokažem šta znam. Titula Omladinske prestonice Evrope je veliki reflektor na sve mlade u Novom Sadu i jako je dobro što možemo u svojim sferama interesovanja da je iskoristimo. Ja bojim grad na ovaj način i mnogo mi je drago što sada imam priliku da budem deo nečeg većeg, trajnijeg i nečega što je za moj grad“, kaže jedan od grafitera, dvadesettrogodišnji Filip Stefanović.

“Dosta mi znači što sam dobio priliku od OPENS organizacije uz koju dobijam i zaista veliku promociju i dalju saradnju. Bio mi je ovo super vikend. I prethodna dva dana sam bio ovde dok su druga dva momka oslikavala, da ih podržim, a dobro je što su i oni bili tu za mene danas,” kaže poslednji grafiter, Jovan Lučić.

Naš kamper, već naredne nedelje biće Omladinski klub na točkovima, te će sa aktivnostima Omladinskog kluba OPENS biti u kampusu Novosadskog univerziteta. Narednih sedam dana, svakoga dana od deset časova ujutro, OPENS-ovi volonteri će sa različitim igrama i informacija o OPENS programima boraviti u kampusu, sa aktivnostima besplatnim za sve studente.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »