8 stvari koje moraš znati o OPENS Festivalu boja

Drugi OPENS Festival boja nam je iza ćoška i sada već znamo šta sve da očekujemo. Pravu letnju, obojenu žurku na pesku i uz reku dokle god radi Štrand. Ali, uz važnu poruku i poziv. Naime, OPENS Festival boja, pozivnica je Omladinske prestonice Evrope da na  Međunarodni dan mladih, uzmemo stvari u svoje ruke, svoju energiju i kreativnost transformišemo u boje, i pokažemo ko smo i šta umemo.

Treći OPENS dan ove godine prilika je mladima da bojama oboje svet.

Da znaju da postojimo. Da znaju u koliko smo boja. I, da znaju da smo spremni na nove pobede. Jer 12. avgust je naš dan, MEĐUNARODNI DAN MLADIH.

A, evo šta moraš da znaš:

  1. Dress code

Nema ga. Ali zato sugestije postoje. Stari kupaći i neka stara bela majica. Jer, većina boja se neće isprati, a majicu nosiš kući kao souvenir. OPENS nosi i bandane, ali možeš i da ih napraviš i ti i prosto prekriješ nos i usta da ti prah ne uđe baš svugde. Sunčane naočare i spreman si za žurku leta.

  1. Kako do boja?

Lako, možda ne baš kao dva klika, ali definitivno uz dva koraka. Odmah do bine, nalazi se pagoda na kojoj OPENS volonteri izdaju boje pred svako gađanje. Definitivno je dovoljno boja za više gađanja i nijedno bacanje boja neće početi dok svi ne dobiju svoju kesicu. So keep calm.

  1. Šta su holi boje?

Holi boje došle su nam iz Indije i brzo osvojile i obojile svet. Reč je zapravo o indijskom prazniku baaaš duge tradicije kojim se proslavlja prelazak iz proleća u leto. Atmosfera je toliko vesela i šarena da je concept brzo otišao u svet i sada Festivali boja postoje u raznim oblicima i na svim hemisferama. Bitno je da su boje bezbedne, čak i ako se slučajno pojedu malo i udahnu, a sugeriše se da se koža namaže malo uljem za sunčanje kako bi bile lepše boje na koži i lakše se sprale.

  1. Kako, kada i gde iliti ‘pa šta ako je radni dan’?

Ponedeljak. Međunarodni dan mladih, dakle 12. Avgust. Novosadska plaža Štrand, desno od Mosta slobode. Festival počinje od 16.00 časova, a muzika, boje i žurka od 17.00 časova. Radni dan je i Štrand radi do 23.00, a i leto je. Tako da je ponedeljak novi dan za žurke.

  1. Zašto je ulaz (i sve ostalo besplatno)?

Svi i apsolutno svi OPENS programi oduvek i zauvek su i biće besplatni jer prosto Omladinska prestonica Evrope Novi Sad veruje da svi mladi zaslužuju jednake prilike. Istovremeno, poklopilo se da je u ponedeljak na Štrandu humanitarni dan, što znači da je ulaz Slobodan, ali da vas svakako pozivamo da budete humanitarni i podržite napore Gradskog zelenila.

  1. Kako da društvene mreže GORE?

Okupi ekipu, pripremi svoje boje, sačekaj da na led ekranima odbrojimo do gađanja i u poslednjoj sekundi kreni da škljocaš! Imaćeš profilnu sliku. Ako pretenduješ na neku od influenserskih pozicija, imamo predlog i za to – OPENS pravi i photo corner nedaleko od bine sa profi fotografima, pa vežbaj najbolju pozu.

  1. Da li je to sve?

Ne, ali ne nikako. OPENS kamper i room escape, omladinske i organizacije za mlade sa zanimljivim aktivacijama i igrama, chill zona, photo corner i turnir sa OPENS loptama za plažu su tu i spremne. A, tu su i Gliterology devojke sa šljokicama i bojama da upotpune šareni look.

  1. Šta se dešava kada zađe sunce?

Pa nastavlja se žurka. Inače, DJ trojac, Wet dreams koji je zadužen za muziku je dobro poznati sastav iz Novog Sada, а čine ga Dachony, Fakir i Aleksandar Zec. Pokrenuo ga je Fakir, a 2014. godine pridružili su mu se Dachony i Zec što se ispostavilo kao dobitna kombinacija. Do sada su uspešno organizovali masovne klupske, ali i open air žurke na kojima se uz  deep/tech house zvuk đuskalo do ranih jutarnjih časova. Wet Dreams je poznat po odličnom provodu čiji su glavni sastojci dobra muzika, nasmejani ljudi i puno pozitivne energije i sa jedne i sa druge strane DJ pulta.

Ukratko, ovo su osnovne stvari OPENS Festivala boja, uz ono ključno: da se na Međunarodni dan mladih zabavimo zajedno i obojimo grad!

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »