#BezPlejbeka

Drugi dan OPENS-ovog Side eventa u Master centru rezervisan je za Youth Rights Talk.

Youth Rights Talks je jedinstven događaj koji stavlja u centar glas i ljudska prava mladih. Preko osamdeset mladih iz Srbije i regiona moglo je da čuje lične priče i drugih mladih.

„Čuli smo mlade koji imaju neku vrstu invaliditeta, koji se svakodnevno suočavaju sa diskriminacijom, mlade koji se bave određenom temom narušavanja ljudskih prava,“ kaže asistentkinja koordinatorke za omladinske aktivnosti Jelena Karać.

Učesnici su imali da čuju šta neki od njih imaju da kažu u svojim nastupima #BezPlejbeka i podele sopstvene ideje i iskustva o položaju i saradnji mladih.

„Zanimljive su teme i počeli smo malo više razvijati regionalnu saranju. Zanimljivo je bilo čuti sve zajedničke izazove što se tiče mladih u regiji, jer delimo neke zajedničke izazove. Svaka zemlja ima neke svoje specifične probleme koje dalje sami rešavamo,“ objašnjava predsednik Mreže mladih Hrvatske, govornik na panelu Nino Preložnjak. 

Youth Rights Talks održava se od 2018. godine u Beogradu u saradnji Beogradskog centra za ljudska prava, Tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava i Misije OEBS-a u Srbiji.  U 2019. godini Novi Sad otvara vrata kao Omladinska prestonica Evrope, a Youth Rights Talks 2019 #BezPlejbeka R E G I O N A L predstavlja deo programa koji realizuju i OPENS 2019 – Omladinske prestonice Evrope Novi Sad i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (Regional Youth Cooperation Office- RYCO).

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »