EXIT i OPENS biraju mlade muzičke talente u sedam gradova širom Srbije!

EXIT festival i OPENS 2019 – savez udruženja Omladinske Prestonice Evrope Novi Sad, pokreću konkurs za mlade izvođače kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 4. do 7. jula, a prvi put u istoriji Exita, Play@EXIT konkurs dolazi muzičarima na prag! Nakon prijave putem aplikacije na sajtu exitfest.org, na konkursu koji će trajati do 20. aprila, muzički žiri pozvaće odabrane kandidate da se pokažu na binama u čak sedam gradova širom Srbije, dok će najbolji među njima nastupiti na EXIT festivalu! Kamper Srbija OPENS@EXIT tokom maja meseca posetiće Suboticu, Pančevo, Užice, Zaječar, Niš i Kruševac, a 8. juna dolazi i u Novi Sad, gde će biti održane audicije, ne samo za najbolje mlade bendove, nego i za didžejeve!

Prednost u prijavi imaće mladi (do 30 godina) muzičari, a najbolji sastavi i umetnici nastupiće od 4. do 7. jula na OPENS State of EXIT zoni, Fusion Pubu i Explosive bini. Konkurs će trajati do subote, 20. aprila, kad je poslednji dan za prijavu, a odabrani muzičari biće obavešteni o tome do četvrtka, 25. aprila. Zainteresovani u prijavi mogu da označe najbliži grad u kojem bi želeli da nastupe, te će muzički kamper od 4. maja posetiti šest gradova širom Srbije, da bi 8. juna doputovao u Novi Sad na takmičenje najboljih novosadskih bendova. Narednog dana, u nedelju 9. juna u istom gradu biće održan okršaj najtalentovanijih didžejeva prijavljenih putem OPENS Play@EXIT konkursa, a odabrani će nastupiti za DJ pultom na OPENS State of EXIT zoni.

Selektorski tim OPENS Play@EXIT konkursa činiće koordinatorka za međunarodnu saradnju OPENS-a, Valentina Antić, kao i članovi buking tima EXIT festivala, Milan Rakić, Igor “Zgro” Todorović i Miroslav Miletić. Neophodno je da svi zainteresovani, putem forme dostupne na sajtu EXIT festivala, pošalju najmanje dve svoje numere dostupne na nekom od striming servisa, te da ih uz prateću biografiju, fotografiju i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu. Muzičari se u prijavnom formularu opredeljuju i za grad gde bi želeli da nastupe i pokažu svoje muzičko umeće.

Povezani članci:

Devojke u svetu tehnologija

OPENS i UNICEF Srbija sa ponosom predstavljaju program Devojke u svetu tehnologija kroz koji želimo da podstaknemo i osnažimo učešće mladih devojaka u ICT obrazovnim aktivnostima. Ovim povodom te pozivamo

Opširnije »