FUNDCON: ZA ŠAKU DINARA

Koordinator projekta se prijavljuje na konkurs poznat po rigoroznim uslovima i malim budžetima. Umesto da se plaši za svoj program, koordinator bira da konkurs okrene u svoju korist…

Šesti nacionalni fandrejzing kongres OPENS FundCon održaće se 29. septembra u Omladinskom centru OPENS (Bulevar despota Stefana 5)!

FundCon na jednom mestu okuplja:

  • predstavnike omladinskog sektora
  • donatore
  • predstavnike institucija koje se bave mladima
  • različite stručnjake

a učesnici programa imaju priliku da saznaju najnovije trendove u oblastima fandrejzinga, ljudskih resursa i marketinga, uspostave kontakt sa potencijalnim donatorima ali i međusobno podele primere dobre prakse.

Za šaku dinara

Slogan ovogodišnjeg kongresa je inspirisan kultnim vestern filmom Serđa Leona Za šaku dolara, a vrata OPENS salona otvaramo šerifima iz oblasti HR-a, glavnim kaubojima fandrejzinga u regionu i najzelenijim kaktusima marketinga Srbije.

Kako čitav svet doživljava svakodnevne promene i globalne izazove, tako i donatorske politike i dalje doživljavaju suštinske transformacije. Neporfitne (omladinske) organizacije suočavaju se sa sve većim izazovom u prikupljanju sredstva kojih je sve manje jer se donatorske kuće okreću ka odgovorima na globalne izazove i krize. Iz tog razloga, ovogodišnji kongres je u znaku fandrejzing strategija.

Prikupljati sredstva za svoje projekte nekada može izgledati kao Divlji zapad, ali najvažnije je da zapamtite da od donatora ne treba odjahati u sumrak.

Na našoj teritoriji nema zavađenih strana, a kao što i sami znate, međusektorska, partnerska i sve druge vrste saradnje predstavljaju osnov uspešnog poslovanja svake organizacije.

Agenda kongresa

10:00 registracija učesnika
11:00 Keynote: Garancije za mlade; Ivana Antonijević – Ministratsvo turizma i omladine
11:30 Srbija daruje: Izveštaj o stanju dobročinstva – Catalyst Balkans
12:30 Fandrejzing: šta novac ima sa tim? Mladenka Majerić, fandrejzing i menadžment neprofitnih organizacija
13:15 SMART Balkans – prezentacija programa; Dajana Cvjetković, Centar za promociju civilnog društva
15:00 REURS KAFE

  • Trag Fondacija – Jana Šarać
  • CERV – Građani, jednakost, prava i vrednosti – Sanja Atanasković Opačić, Ministartsvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog
  • EU resurs centar – Maja Popović, Beogradska otvorena škola i Marina Grnja Klajić, Novosadska novinarska škola
  • Western Balkan Youth Cultural Fund – Kancelarija za saradnju mladih Zapadnog Balkana – RYCO

16:30 Fandrejzing na delu; Jelena Stanojević i Filip Jovanović, Lokalna fondacija Niš
17:15 Radni dan HR-a u OPENS-u; Jelena Vukoslavović, OPENS
17:45 Zatvaranje kongresa

Fandrejzing masterklas program

Pored programa kongresa, otvoren je poziv i za fandrejzing masterklas program sa Mladenkom Marejić – socijalnom preduzetnicom, fandrejzerkom i menadžerkom neprofitnih organizacija – pod nazivom Strateški pristup fandrejzingu – alat za stvaranje uticaja organizacije.

Prijave za masterklas program su otvorene do 26. septembra.

Prijave za FundCon su otvorene!

Kongres je namenjen prvenstveno predstavnicima organizacija civilnog društva koje posluju neprofitno i fokusirani su na mlade. Takođe, pravo učešća imaju i predstavnici civilnog sektora koji posluju neprofitno bez obzira na ciljnu grupu sa kojom rade, ali i predstavnici institucija koje rade za ili sa mladima.

Kao i prethodnih godina, OPENS učesnicima FundCon kongresa obezbeđuje putne troškove. Prijave za učešće na FundCon kongresu otvorene su najkasnije do 27. septembra u 16č na linku: https://bit.ly/fundcon2023.

Ovogodišnje izdanje FundCon kongresa neće podrazumevati selekciju učesnika, zbog čega se poziv za učešće može zatvoriti i pre naznačenog roka.

Za sve dodatne inforamcije o programu i učešću, kontaktirajte nas na aleksandra@opens.rs

Izvol’te u salonu!

______________

“OPENS FundCon” kongres je aktivnost projekta “Transformacija omladinskih prostora” koji sprovodi Omladinski savez udruženja “OPENS”, a finansira Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »