IMAMO MISIJU! PRIKLJUČI SE!

Kako god da smo planetu zavrteli proteklih 365 dana, ona se uvek zaustavljala na jednom mestu. U centru. U Omladinskoj prestonici Evrope!

Zvuk bubnjeva, tabananja i plesa koji odzvanja sada te zove jer se okuplja EXIT pleme. EXIT Tribe 2019, novi je festivalski poduhvat u kojem će svi ljubitelji muzike, uticajni pojedinci iz celog sveta, umetnici, sportisti, javne ličnosti, brojni pokreti i organizacije biti pozvani na ujedinjenje sa jasnim ciljem – zaštiti planetu i celokupan život na njoj!

Zvuči kao izazov kom ste dorasli?

EXIT Fondacija i OPENS 2019 pozivaju organizacije civilnog društva iz Novog Sada, Srbije i celog regiona da ujedine u jedno pleme, jer imamo misiju! I to u okviru OPENS State of EXIT zone.

Ovo je poziv da se postanete deo EXIT plemena, ali on ide i uz neke obaveze. OPENS State of EXIT zone je pre svega interaktivna i zabavna. Na organizaciji je da smisli najkreativniji, najzabavniji, najprikladniji mogući način kojim će se uklopiti u jedno od sedam OPENS plemena na OPENS State of EXIT zoni:

Pleme “Energija”

Pleme inovacije i kreativnosti

Evropsko pleme vrednosti

Raznobojno pleme različitosti

Pleme ravnopravnosti

Pleme omladinskih nevladinih organizacija

Pleme otvoreno za sve

U izboru organizacija vodićemo računa o sledećim kriterijumima:

  • Kvalitet programa i primerenost programa OPENS State of EXIT zoni;
  • Dosadašnje aktivnosti organizacije na polju kojim se program bavi;
  • Povezanost programa/aktivnosti sa temama OPENS 2019 i EXIT Fondacije.

Rok za prijavu na ovom linku je 10. jun do ponoći!

Odluka o tome koje organizacije će se predstaviti festivalskoj publici iz celog sveta, biće doneta najkasnije do 15. juna i biće objavljena na zvaničnom sajtu EXIT festivala www.exitfest.org kao i na sajtu OPENS-a www.opens2019.rs .

Za sva dodatna pitanja kontakt je konkurs@opens2019.rs

Prošle godine OPENS State of EXIT zona je uz niz radionica, panel diskusija, muziku, časove salse, kao i regionalni radijski program koji se uživo svako veče emitovao sa te lokacije, bila jedna od najposećenijih lokacija na festivalu. Nije slučajno da se “mali sajam nevladinih organizacija” nalazi baš u samom srcu Tvrđave i festivala koji svoje korene vuče upravo iz društvenog aktivizma. Uz to, nemali deo Grada i Festivala mladih jeste i OPENS. A, jedan od razloga zbog kojih je Novi Sad i postao Omladinska prestonica Evrope je upravo  zbog velike podrške iz regiona, kao i planova i programa koji povezuju mlade u čitavom regionu.

OVE GODINE EXIT ĆE BITI OTVOREN OPENS DANOM, U ČETVRTAK, 4. JULA

EXIT PLEME ČEKA vas na Tvrđavi!

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »