KAKO DA SE BOLJE RAZUMEMO?

Mesec oktobar je mesec mentalnog zdravlja i obeležava se na globalnom nivou. U Novom Sadu se tim povodom ove godine održava četvrti po redu Festival mentalnog zdravlja. Omladinska prestonica Evrope jedan je od četrdeset partnera koji učestvuju u realizaciji Festivala. Na tom tragu u prostorijama OPENS-a održana je radionica „Kako da se bolje razumemo“.

„Jedan od naših zadataka je da osnažimo i podržimo mlade koji nemaju dovoljno podrške i prilika da steknu alate i veštine koje su im neophodne za uključivanje i funkcionisanje u zajednici. Mlade prilično zanima ova tema, sve više mladih je svesno kolika je važnost mentalnog zdravlja za optimalno funkcionisanje u društvu i privatnoj sferi,” kaže asistent koodrinatorke za omladinske aktivnosti Mladen Ilić.

Mladi su dobili odgovore na brojna pitanja u vezi sa komunikacijom i komunikacijskim veštinama. Saznali su kako dolazi do nesuglasica i kako, uz veštine komunikacije, mogu da se izbore sa konfliktnim situacijama i koje su to strategije najpraktičnije za dobro razumevanje sagovornika.

Radionicu je realizovao Psihološki centar Psihorient u sklopu projekta “Kako da radim na sebi?”, koji je podržan od strane Gradske uprave za zdravstvo u saradnji sa Omladinskom prestonicom Evrope Novi Sad 2019.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »