MESTO SUSRETA

10 Dec/2019 Objavljeno u Vesti

Četvrta po redu manifestacija „Ledena šuma“ u Novom Sadu, Omladinskoj prestonici Evrope, otvorena je u u petak, 6. Decembra nastupom Sare Jo koju ćemo slušati in a Velikom OPENS poklon koncertu. Dunavski park će naradnih 45 dana biti mesto u kom se sreću druženja, zabave, rekreacije i kulturna dešavanja.

U sastavnoj ponudi „Ledene šume“ i ove godine naći će se zimski bazar „Snežni grad“ koji predstavlja izložbeno-prodajni prostor namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija kao i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa. 

Takođe, u centralnom delu parka postavljeno je i lepo uređeno klizalište koje se, sa svojom pratećom kružnom stazom oko jezera, prostire na površini od 1300 m2.  Taj kapacitet predstavlja najmodernije klizalište u regionu na kome je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni. 

Zahvaljujući podršci i OPENS-a, ovogodišnjim programom manifestacije biće obuhvaćeni svakodnevni besplatni sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di džej nastupi, umetnički performansi i izložbe, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog.

Prva nedelja održavanja „Ledene šume“ je u znaku programa OPENS 2019. Posetioci će u periodu od 09. do 15. decembra imati priliku da uživaju u OPENS programskoj celini koja obuhvata raznovrsne besplatne sadržaje i nastupe koji će na najbolji način afirmisati potencijale mladih novosadskih bendova, di džejeva i scenskih izvođača. 

Istovremeno, publika u „Ledenoj šumi“ će 13. decembra, putem prenosa uživo u Dunavskom parku moći da oseti deo sjajne atmosfere sa Svečane ceremonije predaje titule Omladinske prestonice Evrope. Francuski grad Amijen poneće tu laskavu titulu naredne, 2020. godine.

Imate li klizaljke?

Tagovi: eyc 2019, ledena šuma, opens 2019, opens week