NAJVEĆE SOBE U GRADU

Na dobrim temeljima, ove godine nastavljamo da gradimo i proširujemo svoju kuću, pa smo tako uveli još dve nove prostorije – dnevnu sobu i radnu sobu.

Te sobe predstavljalju metaforu za slobodnu i opuštenu diskusiju u krugu novonastalih prijatelja, dok je domaćin OPENS, koji pruža mogućnost za prostor i dodatne resuse potrebne za realizaciju.

Radna soba je koncipirana tako da volonteri OPENS-a iniciraju teme koje će da obrađuju. Ono što razlikuje radnu sobu od običnih OPENS-ovih radionica je to što su mladi ti koji biraju teme. Oni svoja interesovanja i hobije mogu da prezentuju publici i uključe ih u proces rada, a mesto na kojem se odigrava zavisi od volontera koji organizuje. U sobu su pozvani svi koji se prethodno prijave.

“OPENS jednom mesečno organizuje “radnu sobu” kao prostor i podršku mladoj osobi, da bude inicijator, odnosno da kreira i bude kreator sadržaja koji želi. Pružićemo im takođe jednu bitnu stvar a to su veštine vođenja radionice i prezentovanja, a ovo je prilika da mladi izađu iz svoje zone komfora. Radna soba je osmišljena samo za volontere i to je prostor za njih. U OPENS-ovoj dnevnoj sobi se nalaze teme koje sprovodimo na različitim lokacijama, gde koristimo javni i naš prostor. Imaćemo teme koje će se obrađivati u Promenadi, na Spensu gde se svakako već nalaze mladi ljudi i gde želimo da prenesemo naš sadržaj. Radićemo teme u cilju približavanja TV marketina, teme vezane za infuensere, i razne druge. Cilj nam je takođe i da dovedemo dobre govornike koji će da nadahnu posetioce, da ih motivišu i da otvore neka pitanja koja su bitna”, kaže koordinatorka za omladinske aktivnosti Dejana Baltes.

Teme koje se realizuju u dnevnim sobama su one koje su prijemčive mladima i njih inicira OPENS. One su otvorenog tipa i odigravaju se na javnim mestima pred slučajnim prolazicima i publikom koja je sa namerom tu došla. Radionica je interaktivnog karaktera i sadrži tri govornika koji izlažu temu i odgovaraju na postavljena pitanja.

U jednom kvadratiću u kalendaru od sada stoji rezervacija za volontere i njihove ideje, a drugi je ispunjen zanimljivijim temama, i diskusijama koje ne smeju da se propuste.  Ako ste se slučajno u Promenadi dok tražite patike, verujemo da ćete bar na trenutak sesti u sofu i pogledati zanimljiv program, ali uživo!

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »