NOVOSAĐANI SU ONI KOJI ČINE DOBRO ZA NOVI SAD

Na otvorenom bazenu na SPENSu održano je finale prvog INVICTUS CHALLENGE takmičenja za mlade. Četiri najbolje ekipe od deset takmičilo se za naslov pobednika INVICTUS CHALLENGEra za 2019. godinu. Takmičenje je podeljeno na tri izazova, gde se takmičari u tri različita termina, na tri različita terena, bore da završe stazu usput savladavajući različite prirodne i veštačke prepreke. Cilj je da takmičar kroz tri izazova objedini medalju. Učesnik deo medalje osvaja nakon uspešno završenog svakog pojedinačnog izazova.

„Sadržaji poput ovog su bitni za mlade i zato Gradska uprava za sport i omladinu ulaže značajna sredstva za motivisanje mladih za sportske, fizičke aktivnosti. Kroz ovakve sadržaje će se možda neko pronaći i poželeti da se bavi sportom i shvatiti da je predodređen da se ozbiljnije bavi tim, neko amaterski a neko profesionalno. Fizička aktivnost je bitna da bi bili zdravi, da bi značili sebi, svojoj poroditi i svom društvu kroz zdrav odnos prema životu i tako dati doprinos svojoj državi,“kaže načelnik Gradske uprave za sport i omladinu Vlastimir Mastilović.

Ideja je bila da se mladima, kroz sport, približe društvene i timske igre mimo virtuelnog sveta. Zainteresovanost mladih za ovo takmičenje nije jenjavalo, uprkos tome što je ova aktivnost prvi put organizovana u Novom Sadu.

„Ovakve igre postoje širom sveta pa sam po toj ideji odlučio da tako nešto prenesem u Novi Sad. Dugo sam razmišljao kako da igre dovedem u Srbiju i posle dve godine mi se ostvarila ta želja. Zadvoljan sam takmičarima i proteklim krugovima takmičenja. Ovde se svi druže i predlažu neke nove ideje koje su uvek dobro došle. OPENS podržava dobre stvari i pospešuje njihov kvalitet. Kad sam saznao da smo dobili tu titulu bio sam veoma ponosan iako nisam Novosađanin, mislim da su pravi Novosađani oni koji čine dobre stvari za svoj grad,“ kaže organizator takmičenja Nedeljko Rodić.

Takmičare su činili i mladi koji se profesionalno bave plivanjem ali i potpuni amateri, druge razlike između njih nije bilo jer je fokus na druženju i podsticanju fizičke aktivnosi kod mladih.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »