OD BUNTA DO AUTONOMIJE – OPENS DNEVNA SOBA

Dnevne sobe su karakteristične po tome što su  interaktivnog karaktera i sadrže tri govornika koji izlažu temu i odgovaraju na postavljena pitanja.

“Pričamo o mladim ljudima, tranziciji ličnosti sa aspekta psihologije i psihoterapije gde ćemo objasniti šta za mlade taj period znači,” kaže psihološkinja Maja Pavlov.

Ovo je bila sedma Dnevna soba ove godine i ovoga puta održana je pred punom salom Kulturne stanice Svilara. Panel pod nazivom „Od bunta do autonomije“ pretresao je brojne probleme mentalnog zdravlja u periodu adolescencije.

„Imali smo priliku da čujemo panel koji se tiče prevazilaženja nekih kriza u dobu adolescencije. Trudimo se da sve radionice koje organizujemo budu edukativne i bitne za mlade. Želimo da približimo mladima sve izazove sa kojima se oni susreću u adolescentskom periodu kroz vizuru stručnih ljudi,“ kaže koordinatorka za omladinske aktivnosti Dejana Baltes.

I okviru OPENS dnevnih soba obrađuju se teme koje su prijemčive mladima i inicirane su od strane Omladinske prestonice Evrope. One su otvorenog tipa i odigravaju se na javnim mestima pred slučajnim prolazicima i publikom koja je sa namerom tu došla.

“Došla sam ovde jer me zanima ova tema i sviđa mi se što će se diskutovati baš o njoj iz psihološkog aspekta. Moje vršnjake je često sramota da idu kod psihologa. Mislim da bi i mene bilo sramota da priznam ali zato što svi misle da oni to sami sve mogu da reši ali mislim da je ponekad stvarno potrebna pomoć,” kaže jedna od učesnica.

Naredna OPENS dnevna soba vodi nas na Čaj sa Irskom, u prostorijama OPENS-a, u petak 4. oktobra.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »