ODRŽANA KONFERENCIJA O TRGOVINI LJUDIMA

Na Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, u Startit centru, održana je sedma konferencija o trgovini ljudima “Krug podrške“. Tema ovogodišnje konferencije je sistem podrške žrtvama.

Sa govornicima iz različitih sistema podrške razgovaralo se o načinima na koji oni doprinose borbi protiv trgovine ljudima,
a pre svega kakvu podršku pružaju žrtvama. Na ovu temu su pričali predstavnici tužilaštva, suda, lokalnih timova, nevladinih organizacija, ali i peer grupom aktivnistkinja NVO ATINA, koje je o potrebi podrške govorila iz svog ugla.

„Mislim da je važno da mladi nauče kako da profesionalno pristupe žrtvama i kako da razumeju koliko je ovaj problem kompleksan i sa kakvim se strahoma suočava neko ko je bio žrtva trgovine ljudima. Mladi mogu da čuju nešto o trgovini ljudima i šta ona sve podrazumeva, koje su potrebe žrtava i šta je ono što mi, kao zajednica možemo da uradimo da im pomognemo i da radimo na preventivi ovog problema,“ kaže ispred OPENS-a asistentkinja programske koordinatorke Dobrila Marković.

Konferencija je između ostalog namenjena studentima, budućim profesionalcima, koji će se u svom radu susretati sa ovim problemom. „Zanima me ova tema i sad sam dobila priliku da čujem nešto o tome na profesionalnom nivou. Bitno je da se mladi osveste po tom pitanju jer mislim da se ova tema često zanemaruje. Ovo je jedna od suptilnijih tema koja je veoma učestala a malo se o njoj priča. Bitno je da se ljudi osveste da bi počeli da brinu o svojoj bezbednosti i bezbednosti svojh bližnjih,“ kaže studentkinja psihologije Jovana Radović.

Konferenciju organizuje Neformalna grupa mladih „Sloboda nema cenu“ uz podršku OPENS 2019 -Omladinska prestonica Evrope Novi Sad, Evanđeoskog udruženja studenata, Christien Unie i European Christian Political Movement – ECPM.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »