OPENS – Poziv za poziciju Psihologa

Mentalno zdravlje mladih u fokusu je aktivnost OPENS-a kao organizacije usmerene na podršku ličnom i socijalnom razvoju mladih, u okviru koje imamo podršku partnera, organizacija članica Sazvežđa podrške, UNICEF-a i Grada Novog Sada. Naše zajedničke aktivnosti imaju za cilj da obezbede sveobuhvatan pristup pružanju podrške adolescenatima i mladima kroz umrežavanje i unapređenje postojećih sistema podrške mentalnom zdravlju mladih.

Kroz projekat “Mladi u centru” koji realizuje OPENS, a podržan je od strane UNICEF-a kao cilj se postavlja sveobuhvatan pristup pružanju podrške adolescenatima i mladima kroz umrežavanje i unapređenje postojećih sistema podrške mentalnom zdravlju mladih. „Sazvežđe podrške“ je neformalna mreža koja okuplja 14 udruženja građana i institucija aktivnih u oblasti mentalnog zdravlja, pružaoca psihoterapijske, psihološke i emotivne podrške mladima u Novom Sadu. Tokom 2021. godine članice „Sazvežđa podrške“, odnosno volonteri i zaposleni uključeni u rad udruženja su pružili više od 8.000 usluga ka mladima od 15 do 30 godina.

O poziciji psihologa/škinje u organizacijskim i savetodavnim aktivnostima OPENS-a

S obzirom na brojnost potreba koji mladi u Novom Sadu imaju, a tiče se mentalnog zdravlja potrebna nam je podrška psihologa/škinje u cilju:

  • Informisanja i promovisanje mentalnog zdravlja među mladima korisnicima OPENS-a,
  • Održavanje online komunikacije sa mladima u cilju informisanja i upućivanja na programe članica Sazvežđa i drugih organizacija u Novom Sadu,
  • Organizacije grupnih, neformalnih edukativnih i informativnih aktivnosti u oblasti mentalnog zdravlja,
  • Pružanja prve psihološke pomoći mladima i njihovim roditeljima u trenucima krize.

Za sve dodatne informacije o poziciji, preuzmite dokument: Poziv za psihologa u organizacijskim i savetodavnim aktivnostima OPENSa

Kako aplicirati:

Za prijavu na konkurs za Psihologa/škinje u organizacijskim i savetodavnim aktivnostima OPENS-a, neophodno je poslati svoj CV i popunjen obrazac – PRIJAVA ZA POZICIJU KOJA UKLJUČUJE KONTAKT SA DECOM I MLADIMA (prijava se nalazi u nastavku konkursa) na adresu slavica@opens.rs.

Konkurs je raspisan do 30. juna 2022. do 23.59h. Nakon obrade pristiglih prijava, tročlana komisija će potencijalne kandidate/kinje pozvati na intervju tokom kog će biti vršena i provera znanja i veština.

Za sva dodatna pitanja, informacije ili nedoumice budite slobodni da nas kontaktirate na broj 069/2019-132 (Slavica Ranisavljev Kovačev), radnim danima od 8.30 do 14.30.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »