OPENS ŠTANDOVI KRASE SAJAM

Na Novosadskom sajmu turizma, štand Omladinske prestonice Evrope privukao je i ove godine najmlađe posetioce i zainteresovao ih raznim aktivacijama.

OPENS je na sajmu obeležio dva mesta. Prvi štand je bio u okviu Turističke organizacije Novo Sada u cilju promovisanja programa za mlade, drugi je bio deo OPENS zone koja je okupila veliki deo mladih tokom tri dana i ugostila mnoge mališane i sve ostale turiste koji su se interesovali za ativnosti OPENS-a. „Zadovoljni smo posećenošću našeg štanda, mladi dolaze organizovani na Sajam, zaustavljaju se i zadržavaju na našoj zoni. Tu su i naši volonteri koji ih uvek rado dočekaju i upozaju sa titulom Omladinske prestonice Evrope. Mnogima se dopada ideja koju sprovodimo, vrlo su zainteresovni, a neki od njih su i zainteresovani da nam se priključe,“ kaže asistent koordinatorke za omladinske aktivnosti Mladen Ilić.

Cilj je da se Novi Sad na sajmu predstavi kao Omladinska prestonica Evrope, kao još jedan dodatni turistički potencijal koji može da prizove malde ljude iz Evrope i regiona i ostalih delova Srbije. Turistička ogrganizaija Novog Sada-TONS je prepoznala titulu Omladinske prestonice Evrope kao potencijal koji može da donese specifično novu kategoriju turista a to su mlade.

„Naša saradnja se odvija u obostranom interesu a to je da povećamo broj noćenja u Novom Sadu, da povećamo broj manifestacija. Time što smo Omladinska prestonica, nastojimo da budemo i turistički mnogo interesantiji grad za mlade,“ kaže asistentkinja programske koordinatorke Stanislava Marojević. Saradnja sa TONS-om Novom Sadu donosi novi vid omladinskog i kongresnog turizma gde mladi dolaze u Novi Sad u svrhu prikupljanja znanja, posećivanja kongresa i razih drugih OPENS aktivnosti.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »