OPENS state of EXIT zona!

Da biste došli na najbolju žurku za 18. rođendan, treba prvo proći kroz veliki tunel, nastaviti preko puta reggae stage-a, pa nekoliko koraka ka vrhu, u srcu Tvrđave i na najvišoj tački sa koje se pruža najbolji pogled. Dobro došli na OPENS State of Exit Zonu.

Ove godine, to je mesto koje otvara diskusije, koje ima prostor za zabavu, kreativnu četvrt, ali i najudobniji kutak Tvrđave za odmor.

32 (slovima tridest i dve) organizacije civilnog sektora iz celog regiona četiri dana će na na najkreativniji, najzabavniji, najprikladniji mogući način zajedno sa posetiocima pokazati, probati, reći šta znači sloboda i različite vrste slobode. Ostatak prostora je podeljen u OPENS zone koje čuvaju mali bioskop, OPENS-ov VR svet i photo booth, košarkaški teren i odmeravanje sa najboljim basketašima – Liman 3×3 Tesla voda, XBOX zabava na lazybag-ovima, kratke filmove u dnevnoj sobi, kreativnu četvrt, oslikavanje murala, filmske radionice, četiri panel diskusije, časove plesa i beat boxa, teleskop za romantične i zvezde i šest metara dugačka Pixelata, sve u jednom dahu.

Nije slučajno da se “mali OPENS-ov sajam nevladinih organizacija” nalazi baš u samom srcu Tvrđave i festivala koji svoje korene vuče upravo iz društvenog aktivizma. Uz to, nemali deo Grada i Festivala mladih jeste i OPENS. A, jedan od razloga zbog kojih je Novi Sad i postao Omladinska prestonica Evrope je upravo zbog velike podrške iz regiona, kao i planova i programa koji povezuju mlade u čitavom regionu. Prvi od tih programa jeste u partnerstvu sa Exitom!

Na 18, rođendan EXIT festivalska porodica broji pet članova u isto toliko zemalja regiona, a centralno mesto okupljanja uvek je Petrovaradinska tvrđava gde će se od 12. do 15. jula ove godine održati 18. po redu EXIT festival. U godini svog „punoletstva“ EXIT slavi jedno od najvećih tadašnjih dostignuća, a to je iznad svega lična sloboda. Stoga EXIT Fondacija i OPENS 2019 upućuju poziv na najveću žurku za 18. Rođendan da zajedno, sa jednog mesta jasno kažemo: IZLAZ JE SLOBODA! i to u okviru OPENS State of EXIT zone.

Pratite program, novosti i real-time dešavanja OPENS State of EXIT zone na linku: https://www.facebook.com/events/1719225741527250/

Čekamo vas na Tvrđavi!

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »