OPENS Youth Fair – The Legacy

Priča počinje pre skoro 6 ili 7 godina. Neko je u Gradu shvatio da Novi Sad ima puno da ponudi mladima, posebno kada je reč o turističkom aspektu, promociji i brendingu samog grada. I upravo među tim kućicama, među štandovima, organizacijama, na trgu koji je okupio mlade u celom regionu, rođena je ideja da se Novi Sad kandiduje za Evropsku omladinsku prestonicu.

Tako je OPENS, barem nekim svojim delom, deo nasleđa Youth fair-a.

Koju godinu kasnije, osvojili smo titulu, a u susret narednoj godini i gradu mladih, Opens youth fair podseća nas na korene. Pa, hajde da krenemo. Biće dakle nekoliko sasvim različitih šarenih aktivnosti pod istom kapom Opens Youth fair-a, pa pažljivo pratite.

Idemo redom:

Podstičemo aktivno učešće mladih
Dijalogom, kreativnošću, umetnošću, performansom, raspravom, zagovaranjem. Nije važan metod već cilj – mladi učestvuju u kreiranju grada koji je po njihovoj meri. Zato smo organizovali dve panel diskusije i okupili najbolje mlade ljude koji imaju mnogo toga da kažu na teme turizma i promocije.

Negujemo kreativnost mladih
Zato smo raspisali poziv mladima da nam pokažu svoju mapu grada. Smislili smo ’’OPENS Challenge’’ – takmičenje među mladima usmereno na razvoj omladinskog turizma. A, zapravo je jednostavnije nego što se piše: prosto smo želeli da pružimo priliku mladim Novosađanima da približe svoj grad mladima iz regiona i Evrope tako što će kreirati kratak, moderan i interesantan turistički priručnik (guide) za one koji dolaze u Novi Sad. Žiri se sastaje na na Konferenciji o omladinskom turizmu koju OPENS organizuje u okviru Sajma omladinskog turizma Youth fair, kada ćemo videti i pobednički projekat.

Zabavi se dok stvaraš
Jer, ukoliko nema zabave dok sve ovo radimo, onda smo džabe i krečili. Zato OPENS otvara svoja vrata tokom trajanja Opens Youth fair-a. Za vreme festivala, od 18 do 21 čas, OPENS kancelarije u Laze Telečkog 2 biće FUN zona – Zabavi se na OPENS način, u kojoj će svi Novosađani i gosti našeg grada moći da se igraju, probaju naše limunade i dobro zabave.

Sajam omladinskog turizma OPENS youth fair tradicionalno se već dugi niz godina održava pred EXIT, na kom će OPENS i ove godine imati svoju zonu i specijalan program, ali za to ćete morati da se stpite i pratite naše društvene mreže.

Pridružite nam se 11. jula na besplatnoj konferenciji u Dvorcu Eđšeg. Ne zaboravite da je potrebno popuniti online prijavu putem linka (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflRPWuz-KciYluO8he9f8btueToMnzJKxMHFLTaxfR1ud_3A/viewform). (http://opens2019.rs/opens-youth-fair-the-legacy/)

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »