OTVOREN TREĆI PO REDU NOVOSADSKI FESTIVAL KNJIGE

Novosadski festival knjige – NOFEK svečano je otvoren u petak 13. septembra u Novom Sadu. I ove godine Festival predstavlja trodnevnu, nekomercijalnu manifestaciju koja ima za cilj da književnost približi mladima. Festival i organizuju mladi, te je stoga ideja vodilja širenje kulture među mladima ali i svom književnom publikom i ljubiteljima pisane reči.

U organizaciji Udruženja građana Poenta, ove godine, NOFEK je ponudio zanimjiv program sa velikim brojem autora i besplatnim trodnevnim aktivnostima. Zamišljen je kao festival koji okuplja, promoviše i razvija publiku kod mladih, NOFEK se prepoznaje kao festival jedinstven za promociju mladih u književnoj ponudi.

„Prethodne dve godine smo imali lepo iskustvo, lep napredak. Ove godine ćemo takođe imati veoma zanimjiv program zahvaljujući sposobnim mladim ljudima i moram da im se zahvalim jer ove godine imamo zaista veliki broj mladih koji učestvuju u organizaiji što je bila poenta festivala knjige od početka. Nadamo se da će se festival širiti iz godine u godinu,“ kaže koordinator NOFEK-a Milan Ćosić. U godini kada je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope, podrška stiže i od strane OPENS-a jer je sam festival sačinjen od mladih.

„Ono što je dobro je to da ovaj festival već ima neku tradiciju, i mi ćemo se potruditi da i naredne godine budemo podrška i nastavimo saradnju. Mislimo da je važno ulagati u mlade, da je važno ulagati u njihove ideje i pokazati im da posoji mesto za njih u društvu, i da postoji neko ko ih sluša i ko može da im pruži podršku. OPENS će biti tu i sledeće godine, i narednih godina i nadam se da ćemo videti kako ovaj estival izrasta u neku tradiciju Novog Sada, na šta ćemo biti ponosni,“ objašnjava koodinator OPENS-a, Vukašin Grozdnović.

NOFEK je prethodne dve godine ugostio brojne pisce, a ništa se nije promenilo ni ove. Mladi pisci imali su priliku da predstave publici svoja dela i u da uživaju u sadžaju festivala.

Novosadski festival knjige, podržan je od strana Gradske uprave za sport i omladinu i Kancelarije za mlade, a uspešnu saradnju ostvaruje sa Gradskom bibliotekom u Novom Sadu, Bibliotekom Matice srpske, Omladinskom prestonicom Evrope, Izdavačkom kućom Laguna, Gimnazijom Jovan Jovanović Zmaj, Brankovim kolom i Društvom Novosadskih književnika.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »