Otvorili smo vrata, sad je red na tebe

Naš zadatak 2019. godine je bio da OPENS kroz niz aktivnosti, projekata, programa, dešavanja i inicijativa pokaže da je puno vrata koja mogu da se otvore za transfer energije, znanja, iskustva, informacija i da se i tako mogu jačati kapaciteti mladih ljudi.

Ono što je rezultat jednogodišnjeg rada je sistem – takav da mladi ljudi i organizacije mogu da realizuju ideje i projekte.

Vizija OPENS-a tokom kreiranja tog sistema je bila održivost, tako da i nakon predaje titule, Novi Sad nastavi da bude grad otvorenih i sistemski rešenih pitanja omladinske politike. Titula Omladinske prestonice Evrope nam je pružila mogućnost da možemo da utičemo na zajednicu u kojoj živimo, da učimo i radimo, kao i da pokrenemo neke promene i uverimo i druge u isto. Zbog toga je odgovornost ka daljem razvijanju uspostavljenog sistema u dosadašnjem znanju i iskustvu, kao i u narednom periodu učenja.

Sve naše dalje aktivnosti usmerene su na unapređivanje ambijenta koji neguje šanse za mlade i uvereni smo da su započeti procesi odličan temelj.

Vrata su otvorena. Sad je red na mlade ljude. Na vas. Na tebe.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »