PRIJEM SKUPŠTINE EVROPSKIH REGIJA

U Gradskoj kući održan je prijem Letnje akademije Skupštine Evropskih regija. Reč je o najvećoj nezavisnoj regionalnoj mreži u Evropi koja okuplja više od 150 regiona iz 30 zemalja, kao i 15 međunarodnih organizacija. AP Vojvodina je aktivni član AER-a od 2002. godine, a ova mreža ima veliku ulogu u prepoznavanju regiona kao nezaobilaznih partnera u kreiranju evropskih politika i budućnosti Evrope.

Novi Sad je Evropska prestonica mladih za 2019. godinu, a ovogodišnja „Letnja akademija“ planski je vremenski uklopljena sa održavanjem „Egzita“ i OPENS youth fair-a.

„Ovo je nešto što se održava po drugi put u našoj zemlji. Imamo oko 15 regija koje učestvuju u letnjoj akademiji mladih. Želimo da predstavimo Novi Sad kao omladinsku prestonicu Evrope jer će mladi ovde moći da nauče nešto novo, da rade na temama kao što su prihvatanje različitosti, zaštita životne sredine i sve ono što se tiče njih samih. Pre svega im želim da uživaju u Novom Sadu, da uče i da razvijaju nove ideje,“ kaže član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Letnje akademija AER-a održava se od 1. do 6. jula u Novom Sadu,  tokom čijeg trajanja će više od stotinu mladih iz čitave Evrope imati priliku da se povežu, razmene znanja i iskustva, ali i da se upoznaju sa potencijalima naše pokrajine.

„U Novom Sadu na letnjoj akademiji, mladi će imati priliku da razmenjuju iskustva i uče. Jul je mesec kada se najviše mladih, turista i stranaca nalazi u našem gradu, mesec kada su u jeku festivali sa brojnim sadržajima koje možemo videti u gradu. Mladi će imati svakodnevne programe, radionice, predavanja i panele,“ kaže koordinator OPENSa Vukašin Grozdanović.

“Letnja akademija AER-a” održava se upravo u 2019. godini, u kojoj Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice mladih, što će doprineti kvalitetu i uspehu ovog događaja.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »