Prva OPENS radionica na otvorenom – Ples kao slobodna forma komunikacije

Komunikacija pogledima, telima, plesnim koracima… a sve pod vedrim nebom i svetlima Dunavskog parka. Veče argentinskog tanga može da bude mnogo vise od pukog časa plesa, a kada na tome zajedno rade Omladinski klub OPENSa i Udruženje TODO Tango, obično tako i jeste.

 

Dakle, Omladinski klub OPENS od jula je “na točkovima”, budući da smo privremeno iseljeni zbog radova u Kineskoj četvrti, budućem Youth creative polisu, a prva stanica bila je saletla u Dunavskom parku.

 

“Već smo ranije imali slične radionice upravo sa Anom i Dejanom iz Todo Tanga mislimo, a posebno po komentarima mladih koji su učestvovali, da je to bila odlična saradnja. Zato smo odlučili da sve to ponovimo, kao i da nam upravo tango bude karta za prvi “izlazak na teren” kojih će narednih meseci biti sve vise i to po razičitim delovima grada,” objašnjava koordinatorka omladinskih aktivnosti OPENSa Dejana Baltes.

 

Radionica se sastojala iz dve celine. Prvi deo bio je interaktivni razgovor sa temom kako sve funkcioniše društvena komunikacija, neki njeni vidovi i komunikacija uz muziku kao posredni medij, kao i zbog čega je važna komunikacija bez reči (mimika, postura i gestikulacija i sl.).

 

“A, sa druge strane, ništa ne mmože da prođe i bez praktičnog isprobavanja neverbalne komunikacije sa osobom ali i u grupi uz tango muziku. Upoznavanja sa plesnim “bontonom’’ i njegova primena i funkcija nekada i sada.  Komunikacije pomoću plesa,” priča Ana Nauparac Despotović, iz Udruženja Todo tango.

 

Već narednog meseca Omladinski klub OPENS imaće još dve radionice na otvorenom u različitim delovima grada, a nastavak zanimljivih psiholoških radionica planiran je u OPENS prostorijama u Laze Telečkog 2. Od jeseni biće još aktivnosti poput recimo školice DJinga, stoga je važno pratiti OMladinski klub na točkovima.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »