Prvi korak – Velika jabuka

Program „Omladinski delegati u Ujedinjenim nacijama“ je jedan od zvaničnih kanala za učešće mladih u Ujedinjenim nacijama i već je uspostavljen u više od 30 zemalja širom sveta. Konkretnije, to znači da kada je reč o Ujedinjenim nacijama, mladi itekako imaju glas. Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije nedavno je izabrala nove omladinske delegate Srbije u Ujedinjenim nacijama za mandat 2018/2019. Prošlog meseca, Tijana Čupić i Nikola Petrović, Omladinski delegati Srbije u Ujedinjenim nacijama, proveli su neko vreme upoznavajući se OPENS-om i našim aktivnostima, da bi nas prošle nedelje i predstavili, i to u Njujorku!

“Tijana i Nikola su učestvovali u radu Trećeg komiteta Generalne skupštine Ujedinjenih nacija gde su govorili u ime Srbije i iskoristili priliku da i u govoru pozovu sve mlade da posete Novi Sad, Evropsku prestonicu mladih 2019. U okviru njihovog boravka organizovan je i koktel za Omladinske delegate iz drugih zemalja gde je prikazana prezentacija o OPENS-u. Goste koktela pozdravila je zamenica Ambasadora  Misije Srbije pri UN Marina Ivanović.”, poručio je Milorad Kondić iz Udruženja za UN Srbije (UNA Serbia).

Sem govora na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, organizovan je side event koji je za cilj imao upravo promociju OPENSa. Sledeća prilika nam je u januaru, kada će se šira delegacija OPENS-a imati prilike da predstavi svoje aktivnosti tokom Ecosoc youth forum-a.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »