PRVI STREET WORKOUT KUP U SRBIJI

Prvi Street Workout Svetski kup u Srbiji održan je na Trgu repubike u Novom Sadu. Svetski kup organizovan je u cilju podizanja svesti i uticaja na decu i mlade da kvalitetno provode vreme dok su na ulici kao i da workout podigne na najviši novi u našoj zemlji.

Najboljim i najjačim takmičarima dodeljenje su vredne nagrade i pružila im se prilika za učešće na svetskim prvenstvima.

Organizatori se trude i da ulično vežbanje postane zvanični sport u Srbiji kao i da se izgrade parkovi za vežbanje za sve ljude širom sveta.

„Bio sam i sam takmičar svetskih kupova pa sam došao na ideju da i sam organizujem tako nešto u Novom Sadu i ostavim omladini nešto iza sebe.  Ideja je bila da rekreiramo što više ljudi i da ih podstaknemo da se bave fizičkom aktivnošću. Drago mi je što je OPENS podržao našu ideju jer nam bilo kakav vid podrške mnogo znači,“  kaže glavni organizator kupa, Srđan Arsenović.

Kup je podeljen na takmičarsku zonu koja je za profesionalne atlete koji se bave nekoliko godina uličnimtreningom i na rekreativnu zonu koja je namenjena prijateljima kupa i publiku. Ovogodišnji kup brojioko osamdeset učesnika.

„Došao sam da podržim takmičenje i usput nešto i osvoji. Kup ove vrste je nešto što ne falilo Novom Sadu i drago mi je što je organizovano nešto na ovu temu. Očekujemo više sprava za vežbanje po gradu i nadam se da će događaji ove vrste tome i da doprinesu,“ kaže dvadesettrogodišnji takmičar Andrej Marković.

Cilj učešća OPENS-a na Street Workout Svetski kupu jeste da suštinu OPENS-a i titule Omladinske prestonice približimo mladima koji će učestovati iz Novog Sada, regiona i sveta.

„Drago mi je kada mladi dođu puni energije, entuzijazma i ideja i kada pokušamo nešto zajedno dauradimo. „Prava strana ulice“ je naš partner. Ovo je njihov dan i svaka im čast što su doveli svet u Novi Sad, a OPENS će uvek biti tu da podrži ideju i mlade,“  kaže koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanovć.

Street workout organizuje Evropska ulična trening organizacija „Prava strana ulice“ u saradnji sa Omladinskom prestonicom Evrope (OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad) uz podršku Ministarstva za sport i omladinu.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »