REGIONALNI FORUM MLADIH LIDERA

Novi Sad je na tri dana postao domaćin četvrtog Regionalnog foruma mladih lidera. Reč je o godišnjoj konferenciji koja okuplja 200 mladih prokativnih i društveno angažovanih pojedinaca iz regije Zapadno-balkanskih zemalja. Mladi će sa aktuelnim kreatorima politika regionalnim liderima diskutovati o važnim društvenim temama i izazovima.

„Događaji ove vrste su odlična dobra prilika za umrežavanje i prikazivanja primera dobre prakse, kako kod nas u zemlji, tako i u regionu. Želim da čujem izuzetno cenjene i dobre govornike i da upoznam mlade lidere. Smatram da treba da se postigne neka atmosfera gde oni koji su trenutno donosioci odluka mogu da budu nama mladima na raspolaganju. Smatram da je ovo izuzetna prilika i čast,“ kaže učesnica iz Novog Sada.

Omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019, pruža podšku u realizaciji Foruma koji okuplja velki broj mladih. Pruža im priliku da se, kroz tri dana, upoznaju sa predsednikom, premijerkom i predstavnicima institucija, njihovim zaduženjima i obavezama.

 

„Radujemo se jednoj otvorenoj diskusiji i nadamo se da će mladi biti u prilici da dobiju odgovore na sva pitanja koja budu postavljali u toku ova tri dana. Mislim da je ovo izvanredna prilika za sve učesnike. Ovo je događaj koji sad već ima tradiciju i nadamo se će se saradnja nastaviti ubuduće,“ kaže koordinatorka za saradnju sa institucijama OPENS-a Nataša Igić.

Mladi imaju priliku da postavljaju pitanja i da u otvorenom razgovoru diskutuju, kako sa donosiocima odluka, tako i međusobno da razmenjuju stavove, mišljenja i ideje. Novi Sad je ugostio, kako mlade širom Srbije, tako iz Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »