SPAJAMO REGION ULIČNOM UMETNOŠĆU

Jednom, za nekih deset godina, priča jednog DJ-a počinje ovako…

„Došla sam iz Gradiške a na ovaj kamp sam odlučila da se prijavim radi novih iskustava, upoznavanja, druženja, i naravno da naučim nešto novo. Prve radionice mi se čine skroz okej, ekipa je super, upoznali smo se i mislim da će ovo biti baš dobra priča. Došla sam konkretno na DJ radionicu jer generalno volim da idem na žurke i volim elektronsku muziku ali nikad nisam imala priliku da naučim nešto više o tome i sa tim ciljem sam ovde sad,“ kaže učesnica Tamara Slijepčević.

Tamara je jedna od dvadeset učesnika iz regiona koja je zaljubljena u elektronsku muziku i oduvek je sanjala o tome da postane DJ, a sada joj se končno ostvarila ta želja i to u Omladinskoj prestonici Evrope.

Iz okolnih zemalja i regiona, dvadesetak mladih dvadesetogodišnjaka skupilo se u prostorijama mesne zajednice Omladinskog pokreta.

Mladi iz gradova širom Srbije, došli su da posete Omladinsku prestonicu Evrope i da se upoznaju sa gradom i Novosađanima. Anđela iz Niša kaže da je oduvek želela da poseti Novi Sad i dodaje da bi volela da je i Niš Omladnska prestonica Evrope i da ima mnogo više sadržaja za mlade.

„Pre svega volim da upoznajem nove ljude, jako sam želela da upoznam Novi Sad jer sam iz Niša i to mi je bila želja. Interesuje me muzika a pogotovo DJ-ing. Ovde sati tako brzo prolaze i meni je fenomenalno, upoznala sam ljude iz drugih gradova i naravno, njihovu kulturu, to će mi pomoći u daljoj budućnosti i zbog toga sam prvenstveno ovde došla, a to sam i dobila,“ objašnjava učesnica Anđela Antić iz Niša.

„Ovde su mladi iz raznih krajeva Srbije i regiona. Radionice počinju sutra, raspakujemo miksetu i krećemo. Ovde je mnogo mladih koji su došli sa željom da nauče osnove DJ-inga i crtanja grafita, ali da uživaju u svim događajima i čarima koje im nudi Omladinska prestonica Evrope Novi Sad. Kao razultat kampa, učesnici će organizovati distrikt parti na kom će imati priliku da se oprobaju u puštanju muzike i crtanju grafita,“ objašnjava asistentkinja koordinatorke za omladinske aktivnosti Jelena Karać.

U Mesnoj zajednici Omladinskog pokreta, miksete i limenke sprejeva su već raspakovane i spremne za radionice koje slede narednih dana. Učesnici će, kroz nit zabave, druženja i upoznavanja moći da nauče osnove DJ-inga i oslikavanja grafita. Upoznavaće se sa Novim Sadom, Omladinskom prestonicom Evrope, Novosađanima, lokalnim običajima i legendama Bloka.

OPENS distrikt jedinstveni je međunarodni festival ulične kulture, umetnosti i sporta koji u Novi Sad dovodi svetske zvezde. Da ulična umetnost može da poveže zemlje regiona, OPENS je dokazao svojim putovanjem kroz koje je poklanjao murale raznim gradovima i tako spajao mlade uz jedan potez spreja.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »