U susret Konferenciji o mladima…

U susret međunarodnoj Konferenciji o mladima koja će biti održana 28. Novembra, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i koordinator OPENS2019 Vukašin Grozdanović, potpisali su Memorandum o saradnji. Konferencija je deo zajedničkih aktivnosti usmerenih na unapređenje položaja mladih.

„Mladima moramo stalno držati otvorena vrata institucija za sprovođenje njihovih ideja, a na njima je da koriste šanse kad god im se ukažu“, istakla je Janković i dodala da su potrebne bolje politike za mlade i upravljanje migracijama, koje bi uticale na stvaranje uslova za ostanak mladih ljudi u zemlji.

Ona je takođe naglasila da je od velikog značaj to što je Novi Sad uspeo da se izbori za omladinsku prestonicu Evrope, i da su time pokrenute i veze među mladima, ali i među generacijama i dodala da Poverenik za zaštitu ravnopravnosti pruža punu podršku ideji i aktivnostima udruženja OPENS.

Koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović istakao je da je neophodnopronaći sveobuhvatno i institucionalno rešenje za kreiranje održive omladinske politike u zemlji, sa posebnim institucijama za mlade.

Poverenica je podržala i projekat-kampanju „Kakva sam, takva sam“ koju je pokrenuo OPENS-2019 u saradnji sa UNICEF-om. Ideja je da se o ženskim pravima govori tokom cele godine, s obzirom da se obeležava 11o godina od prvog obeležavanja Dana žena, kao ida se devojčice i žene intenzivnije osnaže u borbi za ravnopravnost.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »