UPOZNAVANJE KROZ IGRU

Zamislite ovu sliku: sam centar grada, širom otvoreni svi prozori i vrata, četiri velika led ekrana, FIFA2019 i gomila lejzi begova. Dogovorili smo okršaj džojsticima! I napunili dupke kancelariju momcima. Dobrodošli u OPENS dnevnu sobu.

Uz pomoć SONY 4 ROOM-a – IZNAJMLJIVANJE PS4 NOVI SAD, takmičari su mogli da uživaju uz najbolju opremu. Nadmetanje u Fifi 19 realizovano je paralelnom igrom na četiri trenutno najpopularnije konzole na tržištu, Playstation-u 4, a sva akcija projektovana je na četiri FullHD televizora 40“ koji je omogućila učesnicima sjajno uživanje. Broj ekipa bio je ograničen na 16, a svaka ekipa broji po dva člana.

„Ova aktivnost okuplja drugačiju ciljnu grupu za koju smatramo da nismo do sad imali priliku da sarađujemo pa je ovo bio odličan način saradnje sa SONY 4 ROOM-om. Glavni cilj je da se mladi, koji dosta vremena provode igrajući igrice na sony-ju, dođu u ovaj prostor i saznaju nešto više o OPENS-u. Cilj je da saznaju gde se OPENS nalazi, čime se bavi, šta on organizuje i da nešto poput ovog turnira može biti deo OPENS-ovog programa“, kaže asisentkinja koordinatorke za omladinske aktivnosti, Jelena Karać.

Prva tri mesta na turniru osvojila su i nagrade. Prvo mesto osvaja gejmerske slušalice i tastaturu, drugom mestu SONY 4 ROOM poklanja 24h iznajmljivanja Sony play station-a sa svim igricama, dok treće mesto dobija dva OPENS paketa.

„Prvenstveno je u cilju promocija i druženje. Moja ideja je da sve te mlade ljude, zainteresovane za Fifu, spojimo na jedno mesto. Najveći akcenat je na druženju i kreiranju slobodnog vremena. Po meni je ovo jako lep vid druženja pa sam zato odlučio da se upustim u tako nešto“, kaže ispred firme Sony forum Miloš Spasić.

Mladi koji su ovom prilikom prvi put posetili OPENS, kažu da će i ubuduće pratiti aktivnosi OPENS-a što i jeste bio jedan od ciljeva ove dnevne sobe.

„Sasvim slučajno sam naleteo na ovu radionicu. Drugar i ja odlično igramo Fifu pa smo onda odlučili i da se prijavimo. Bio je besplatan ulaz na turnir, nismo imali šta da izgubimo i došli smo, naravno, da se družimo sa dugim ljudima. Jako mi se sviđa ceo lokal i organizacija. Pobedili smo prvu utakmicu, za sada je sve lepo i samo neka se nastavi tako. Nastaviću da pratim aktivnosti OPENS-a, pogotovo ako bude još ovakvih turnira,“ kaže dvadestpetogodišnji učesnik turnira Vukan Brkić.

„Dugo sam igrao sa drugom Fifu u igraonici i onda smo odlučili da dođemo ovde. Mislim da nemamo šanse jer su protivnici jako dobri, ali volimo Fifu tako da smo želeli da se oprobamo. Čuo sam ranije za OPENS i pratim njegove aktivnosti,“ dodaje dvadesetogodišnji Danilo Lukić.

Još jedna u nizu OPENS-ova dnevna soba prošla je u znaku druženja i zabave. Sledeći put se prijavite i vi na vreme i prekratite vaše slobodno vreme.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »