Utisci sa festivala EXIT 2018 – 18 godina slobode

Prašinu, šljokice, polaroid fotografije, nekoliko bedževa, lepeze i koji beatbox trik ove godine spakovali smo u ranac i nakon četiri dana, a bogami i jutra, nakon sto hiljada koraka, četiri izlaska i zalaska sunca i željno čekane muzike, zatvarmo EXIT poglavlje. Za ovu godinu.

OPENS state of EXIT zona bila je arena za razgovor, prostor za učenje, mesto za chill, platforma za zabavu i sastajalište čitavog regiona.

Lična, pravna, društvena, data i oduzeta, tvoja i neotuđiva i svaka druga vrtsta slobode bila je izučavana, promovisana, bila je inspiracija za igru, razgovor ili plesni korak.

Na nekoliko stotina metara OPENS je spojio organizacije civilnog sektora, sportiste, različite projekte, plesne, filmske i pozorišne radionice, umetnike, mlade i veliki teleskop i vrata ka zvezdama. Nekoliko hiljada mladih ljudi, najmanje iz cele Evrope tako je prošlo kroz programe  i interaktivne delove OPENS zone.

Bio je ovo četvrti put da se u srcu Tvrđave, na najvišoj tački, ušuškana nalazila OPENS State of EXIT zona. Bio je ovo i četvrti put da imamo još veći broj organizacija, još veći broj posetilaca, aktivacija i programa. Bio je ovo i četvrti put da sa Tvrđave silazimo premoreni i puni utisaka. Sledeće godine bićemo na istom mestu, uz jednu razliku – sledeće godine dolazite u Centar cele Evrope.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »