Uvertira za letnje avanture

Osmi po redu OPENS Youth Fair – Sajam omladinskog turizma otvoren je sinoć, 2. jula, svečano u Gradskoj kući, a na Trgu slobode i u Katoličkoj porti ponuđeni su sajamski sadržaji, dok se u večernjim satima organizuju koncerti.

“Naime, pre 7 godina, upravo među kućicama, među štandovima i organizacijama, na trgu koji je okupio mlade u celom regionu, rođena je idea da se Novi Sad kandiduje za Evropsku omladinsku prestonicu. Tako je OPENS, barem nekim svojim delom, deo nasleđa OPENS Youth fair-a,” rekao je koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović dodajući da se za omladinsku politiku izdvajaju neuporedivo veća sredstva nego ranije i da je Novi Sad, pored mesta održavanja najboljeg evropskog festivala, već i bespregledni prostor za razvoj različitih omladinskih programa i aktivizma, o čemu svedoči ovogodišnja prestižna titula Omladinske prestonice Evrope.

Sajam je simbolično otvorio prošlogodišnji pobednik konkursa Exit fondacije “Youth Heroes” u oblasti preduzetništva Branislav Jovanović. On je tu titulu dobio jer je pored tri fakultetske diplome i ponuda da ostane u inostranstvu, odlučio da se vrati u Srbiju i unapredi porodični biznis u prehrambenoj industriji.

„Uvertira za letnje avanture“ – OPENS Youth fair, odavno je stasala u ozbiljnu manifestaciju oko koje se planiraju sve ostale obaveze. Staro jezgro grada sada je zona koja okuplja sve što je prosečnom, mladom turisti potrebno – od zabave, festivala, preko marketa i kupovine pa sve do eksremnog uzbuđenja. A u samom srcu svega je mala zona predaha i zabave i OPENS room escape. Vidimo se još večeras!

Povezani članci:

Devojke u svetu tehnologija

OPENS i UNICEF Srbija sa ponosom predstavljaju program Devojke u svetu tehnologija kroz koji želimo da podstaknemo i osnažimo učešće mladih devojaka u ICT obrazovnim aktivnostima. Ovim povodom te pozivamo

Opširnije »