Mladi sada pitaju

Sve je počelo sa Malom školom muzeologije u novembru, koju su pohađali srednjoškolci iz Škole za dizajn ‘Bogdan Šuput’, Gimnazije ‘Isidora Sekulić’, Srednje ekonomske škole ‘Svetozar Miletić’ i Gimnazije ‘Jovan Jovanović Zmaj’. Galerija Matice srpske okupila je stručnjake iz raznih oblasti, koji su vezani muzejskim poslom i ‘kruna’ edukacije je bila izložba. Ali se srećom, tu nije sve završilo. Galerija Matice srpske, naime, izbor je dala mladima. Hteli su da vide kako će se snaći srednjoškolci u organizaciji kompletne izložbe i donošenju odluka i izbora, a bili su uključeni u svaki korak – od pravljenja vizuelnog identiteta izložbe, dizajniranja flajera, osmišljavanja pratećeg programa, promocije… Mimovi su bili njihova ideja.

Izložba “Mladi biraju” u Galeriji Matice srpske (Trg Galerija 1), na kojoj i OPENS ima svoju zonu, traje do 24. marta ove godine, ali u petak, 1. marta idemo i korak dalje.

U okviru izložbe biće održan kviz Mladi pitaju.

Ovom prilikom će mladi kustosi izložbe, učenici gimnazija „Isidora Sekulić” i „Jovan Jovanović Zmaj”, srednje škole za dizajn „Bogdan Šuput” i srednje ekonomske škole „Svetozar Miletić” – Miloš Broćeta, Maksim Vojvodić, Arijana Davidović, Lola Kostić, Marija Murgaški, Teodora Nikodijević, Ivana Nikolić, Sofija Petrović, Andrea Poljak, Milica Stevanović i Anica Čerevicki – proveriti vaše znanje i poznavanje izložbe Mladi biraju. Pre početka kviza biće održano kustosko vođenje kroz izložbu kako bi publika imala priliku da čuje nešto više o temama i umetničkim delima koje su mladi odabrali, a novostečena saznanja će im biti potrebna prilikom odgovaranja na pitanja u kvizu. Nakon kratkog obilaska izložbe Mladi biraju učesnici kviza (posetioci) će, podeljeni u ekipe, proveriti svoje znanje, a članovi  ekipe sa najviše poena dobiće mali poklon.

Kako biste učestvovali u kvizu trebate da okupite ekipu od najviše pet ljudi, da smislite naziv za svoju ekipu i prijavite se do 1. marta do 12.00 sati na fejsbuk stranicu Galerije. Za prijavu ekipa i sve dodatne informacije možete se obratiti Miroslavi Žarkov na 060 3933 422 i 021 4899 014.

Takođe, tokom večeri svi posetioci moći će da uživaju i u OPENS zoni gde ih očekuje tim omladinskog kluba OPENS sa različitim igrama.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »