OPENS otvara vrata

Mislim da ljudi u Novom Sadu nisu ni svesni koliko je velika težina titule Omladinske Prestonic Evrope za 2019.
Srećom preko Opens day-eva smo imali i imaćemo priliku da ih dodatno o tome edukujemo i obavestimo. A šta je sa drugim gradovima u Srbiji ili bar blize, Vojvodini ?
Zahvaljujući predivnom projektu dobili smo priliku da u 9 gradova edukujemo mlade (i one koji se tako osećaju) o našem OPENSu i aktivnostima koje su bile i koje će biti. Mislim da je vršnjačka edukacija pun pogodak i najbolji način za učenje.
Putujući i pričajući o OPENSu od kandidature pa do današnjeg dana, razvijali smo sebe ali i otvarali neka nova vrata i prijateljstva koja će nam se sigurna sam u budućnosti pokazati veoma vrednima. A vrata koja ja uvek rado otvaram su vrata OPENS prostorija gde ćemo nadam se uskoro sve te nase drugare iz tih istih 9 gradova ugostiti i razmeniti sa njima još mnogo prelepih iskustava, znanja i aktivnosti.

Nastja Prodanić, volonterka OPENS-a

Mogućnost da prenesem svoje dugogodišnje iskustvo volontiranja, da stimulišem druge zajednice i da se usput druzim sa njima predstavlja za mene izuzetnu priliku da gradim sebe i svoju volontersku organizaciju.
Upoznavanje sa drugim volonterskim zajednicama u regionu uvideli smo šta je to dobro što mi u OPENS-u radimo, šta je to što možemo da popravimo, a najvažnije od svega kako možemo pomoći drugima da razvijemo zajedno omladinsku Srbiju!

Nataša Radojčić, volonterka OPENS-a

Drago nam je da smo bili u mogućnosti da posetimo 9 opština/gradova i prenesemo primer dobre prakse iz Novog Sada, kao i deo energije koju ovaj grad ima i neguje.
Zadovoljstvo nam je što smo pričali sa mladima i što smo čuli neke njihove ideje i razmišljanja.
Radujemo se aktivnostima u narednoj godini na kojima će svi ovi divni mladi imati priliku da učestvuju.

Dejana Baltes i Vojislav Prkosovački, koordinatori projekta OPENS otvara vrata

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »