TRADICIJA SE NASTAVLJA

Ove godine tradicionalni novosadski rok festival – Blokstok održan je na platou Novosadskog sajma. Uz podršku Omladinske prestonice Evrope, Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i grada Novog Sada, festival je, uz sve propisane mere zaštite, održan pred 500 ljudi.

 

Na repertoaru su bili, kao i uvek, kultni novosadski i regionalni bendovi, a ovogodišnji lajnap formirali su Architect of pain, Nenad Pagonis & crni paun, Amajlija, Atheist rap i Jorgovani.

 

Od samog osnivanja pa do danas, festival su pratile generacije rokera i pankera različitih uzrasta koji su odrasli uz muziku iz parka. Oni nastoje da uvrste  mlade muzičare u svoj lajnap kako bi dobili priliku da rame uz rame, na istoj bini, nastupaju sa velikim muzičkim imenima. Pored toga, iz godine u godinu, mladi dobijaju priliku da se uključe u organizaciju festivala.

 

Prethodnih godina, festival se održavao u Železničkom parku pred nekoliko hiljada ljudi, jer je čitava priča nastala u samom bloku. Ove godine pod malo drugačijim uslovima i promenjenom lokacijom, Blokstok je uspeo da opravda poverenje publike i da pokaže da muzika ipak može da preživi, te preskoči sve prepreke koje joj se nađu na putu.

Nadamo se da ćemo sledeće godine festival pratiti pod krošnjama Železničkog parka kako bi se nastavila  tradicija Blokstoka.

 

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »