365 dana mladih u Novom Sadu

U 2019. godinu ušli smo mlađi uz 365 dana za nove prilike i mogućnosti. Ovo će biti godina u kojoj se mladalačka energija, kreativnost i inovacije sjajnije vide kroz kulturni, politički, ekonomski, društveni život Novog Sada i brojne omladinske programe.

A, godina, za nas, počinje 26. Januara i to kroz nekoliko aktivnosti.

U novosadskoj Sinagogi, u 18.00 časova biće održana Svečana ceremonija otvaranja prestonice. Program ceremonije trajaće malo preko sat vremena, a kreiranje programa je povereno je rediteljki Sonji Petrović.

„U toku stvaranja programa za Ceremoniju otvaranja trudili smo se da spojimo energiju mladih i Novi Sad. Stoga će se u programu naći razne kako muzičke numere poznatih Novosađana tako i poezija afirmisanih pesnika iz našeg grada koji će izvesti mladi umetnici u modernom fazonu. Naizgled formalnu ceremoniju pretvorili smo u audiovizuelni spektakl koji svedoči o tome zašto je baš Novi Sad poneo ovu prestižnu titulu,“objašnjava rediteljka Sonja Petrović.

Posle toga toga sledi žurka na Spensu. Na besplatnom koncertu nastupiće svetski poznati izvođači kao što su Džeks Džouns, Ofenbah i Mahmut Orhan. Pred publikom će nastupiti i domaće zvezde Van Gogh, te Marko Luis i Helem Nejse, koji će, po svemu sudeći, izvesti zajednički hit „Kabadahija“, ali i novo ostvaranje „Idi“.

„Želeli smo ovime da pokažemo kako će zapravo izgledati 2019. godina u Novom Sadu i da prosto mladi Novosađani osete da je reflektor čitave Evrope na njima sada. Otvaranje će biti spektakl, ali odmah nakon toga čekaju nas brojni programi kojima ćemo, verujemo, nadmašiti prethodne Omladinske prestonice,“ kaže portparolka OPENSa, Ivana Miloradov.

Ulaznice za manifestaciju na Spensu su bile besplatne uz prethodnu registaciju i sve su podeljene! Očekuje se poseta više od 10.000 mladih, a program bi trebalo da traje od 20 časova do 4.30 sati narednog dana.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »