Donacija OPENS2019 Crvenom krstu Novog Sada

Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019, a naročito kroz rad njenih organizacija osnivača, već dugi niz godina aktivno sarađuje sa Crvenim krstom Novog Sada. Prepoznat je značaj saradnje i kroz projektne aktivnosti OPENSa, stoga je u Klubu mladih Crvenog krsta Novi Sad i potpisan sporazum o saradnji između ove dve organizacije.

 

“Ono što je važno kada pričamo o OPENSu 2019 jeste kontinuirana podrška mladima i nakon te godine titule. Zato je i logično da postoji saradnja između OPENS2019 i Crvenog krsta koji kontinuirano pruža podršku mladima, radi sa njima, ali i pruža podršku omladinskim organizacijama za mlade. Ta naša saradnje je počela još pre tri godine i krunisana je sporazumom o saradnji gde smo se obavezali da u narednom period omogućimo još više obuka omladinskim organizacijama, da Crveni krist pruža i dalje podršku na našim velikim događajima sledeće godine i da vidimo na koji način mi možemo pomoći da imaju bolju opremu, kvalitetnije proigrame i dođu do većeg broja mladih ljudi,” objašnjava coordinator OPENS-a 2019, Vukašin Grozdanović.

 

Pored podrške koju OPENS pruža Crvenom krstu Novog Sada, prepoznat je značaj saradnje i na drugim događajima i aktivnostima OPENSa, ali i organizacija partnera OPENS-a.  Do sada postoje i konkretni rezultati. Naime, kroz zajedničku saradnju Univerziteta u Novom Sadu, OPENS-a i Crvenog krsta Novog Sada preko sedam hiljada mladih studenata prošlo je obuke u davanju prve pomoći. Istu obuku, prošli su i članovi organizacija – partnera OPENS-a, čiji programi svakodnevno uključuju više stotina mladih ljudi iz cele Evrope. OPENS i Crveni krst Novog Sada zajedno su učestvovali i na Opensovom festival lampinona, kao i na OPENS State of Exit zoni. Nakon prošlogodišnje donacije OPENS-a u vidu lutke za reanimaciju za obuku u pružanju prve pomoći, kroz koju su prošli gotovo svi brucoši Univerziteta u Novom Sadu, i nakon vrlo uspešnih rezultata dugogodišnjih volontera Crvenog krsta Novog Sada na Gradskim,Pokrajainskim I Državnim takmičenjima, OPENS 2019 i Crveni krst Novog Sada nastavljaju uspešnu saradnju donacijom još jedne lutke za reanimaciju, kao i AED aparata-Automatskog eksternog defibrilatora.

 

“Crvenom krstu Novog Sada je čast što je potpisao Sporazum sa Omladinskom prestonicom Evrope 2019 i što je OPENS otvorio vrata i za nas. Moram da napomenem da Crveni krst Novog Sada već dugo ima saradnju sa organizacijama osnivačima OPENSa. Ovu ćemo saradnju nastojati u budućnosti da unapredimo. Koristim ovu priliku da se zahvalim OPENS-u za snažnu podršku aktivnostima Crvenog krsta, pre svega kroz donacije. Današnja donacije, koja je u vrednosti od 273 hiljade dinara, osim tog novčanog dela, izuzetno je zapravo značajana zbog unapređenja pružanja prve pomoći”, objašnjava sekretar Crvenog krsta Novi Sad, Dragan Lazić.

 

Dugogodišnji volonteri Crvenog krsta Novog Sada, Miloš Gajin, Maša Mastilović, Vanja Marković i Jelena Dogandžić, članovi ekipe koja je bila prva na Gradskom i Pokrajinskom takmičenju, kao i učesnici na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći, obučeni za rad sa AED aparatom, tom prilikom su odmah u Klubu mladih demonstrirali upotrebu  lutke za pružanje prve pomoći.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »