HUMANITARNI PIKNIK

Kada radite sa lokalnom zajednicom, važno je da ne zaboravite one koji su tu sa vama od samog početka.

Sa Novosadskim volonterskim servisom smo učestvovali na više stotina aktivnosti gde su se upoznavale različite ljudske priče. Nedavno, priča jednog volontera krenula je drastično da se menja zbog pojave neočekivane bolesti. Njegova borba i dalje traje, a u želji da pružimo podršku i njemu i njegovoj porodici, 12. avgusta na Dan mladih, hoćemo da pokažemo koliko mladi mogu pomoći jedni drugima.

Šta predstavlja humanitarni piknik?

Piknik kao takav je savršena prilika da provedeš popodne sa društvom u hladu, a usput probaš:

  • sladolede
  • moktele
  • limunade

koje OPENS tim uveliko osmišljava u test kuhinji, a ujedno dokažeš da mladi jesu solidarni.

Svi proizvodi će biti služeni po početnim, simboličnim cenama, a kompletna zarada biće usmerena ka pružanju podrške našem volonteru.

Kako izgleda najvredniji poklon i da li možeš da ga priuštiš?

Najvredniji poklon je crvene boje, tečnog agregatnog stanja; poseduje ga svako i potpuno je besplatan.

Zato će istog dana u prostorijama OPENS-a biti otvoren punkt za dobrovoljno davanje krvi Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, gde svi redovni (ali i novi!) dobrovoljni davaoci krvi mogu dodeliti jedan od najvrednijih poklona.

Ko može biti dobrovoljni davalac krvi?

Svaka zdrava osoba ima rezervu krvi koja nije neophodna za normalne, svakodnevne aktivnosti i davanjem dela rezerve krvi neće ugroziti svoje zdravlje.

Ta osoba je zdrava, ima između 18 i 65 godina i telesnu težinu preko 50 kilograma. Naravno, ovo su samo osnovni preduslovi, a postoje i detaljnije smernice o tome ko sve može dati krv, ali i kada se ne može dati krv, zato imajte na umu da ih proučite pre dolaska.

Kada i gde se humanitarni piknik održava?

Humanitarni piknik će se održati 12. avgusta od 19 do 22č na adresi Bul. despota Stefana 5 ispred Omladinskog centra OPENS, dok je radno vreme punkta za dobrovoljno davanje krvi od 18 do 20č.

Zato: ćebe u ranac, društvo pod ruku i u subotu pravac na humanitarni piknik!

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »