PTICA PO PERJU, A ČOVEK SE PO BESEDI POZNAJE

POBEDNICI KONKURSA “POSLOVICE: VANVREMENSKE MUDROSTI”

Omladinski savez udruženja OPENS u partnerstvu sa Gradom Novim Sadom, Gradskom upravom za sport i omladinu, Vladom Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, Maticom Srpskom raspisao je konkurs za pisanje kratkih priča na temu (zadatih) srpskih narodnih poslovica, za učenike koji pohađaju srednje škole sa sedištem na teritoriji APV kao i za srednje škole sa sedištem na teritoriji APV.

Pravo učešća na konkursu imali su učenici koji pohađaju srednje škole sa sedištem na teritoriji APV kao i srednje škole sa sedištem na teritoriji APV.

Kratke priče su pisane na temu sledećih poslovica:

  1. Dobra žena praznu kuću čini da je puna.
  2. Ko o čemu misli, o onome i sanja.
  3. Kad kuća gori, barem se čoek ogrije. 

PRISETIMO SE USLOVA KONKURSA:

Po završetku konkursa nagrađeni su pojedinci (timovi), škole i nastavnici, tačnije iz svake oblasti po jedna kratka priča. Svaki pojedinac ili tim mogao je učestvovati na konkursu sa po jednim radom. Za svaku od oblasti (poslovica), birao se po jedan najbolji rad, a a autora(e) svakog od njih nagrađujemo sa po 60.000,00 dinara.

Nagrađene su i škole iz kojih dolaze nagrađeni radovi iz zadatih oblasti sa 30.000,00 dinara.

Takođe, profesori (mentori) svakog od tri nagrađena rada (pojedinca ili tima), nagrađeni su sa po 30.000,00 dinara

Škola koja je poslala najviše radova koji su odgovarali uslovima konkursa, nagrađena je sa 60.000,00 dinara.

Kreativniji deo nagrade jeste OPENS-ova inicijativa da se najuspešniji radovi upotrebe za scenario kratkih animiranih filmova koji će se realizovati u saradnji sa filmskim studijom Furuna.

U žiriju su se nalazili predstavnici:

  • Gradske uprave za sport i omladinu;
  • Pokrajinskog sektretarijata za sport i omladinu;
  • predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama;
  • Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice;
  • Matice Srpske;

ali i mladi predstavnici ispred:

  • animatorskog studija Furuna;
  • volontersi Novosadskog volonterskog servisa;
  • OPENS kolektiva.

Nakon sumiranja svih pristiglih rezultata, prema odluci žirija, pobednici su sledeći:

  1. Poslovica: Dobra žena praznu kuću čini da je puna. Pobednički rad je delo Maše Milutinović, učenice III1 razreda Karlovačke gimnazije iz Sremskih Karlovaca, sa mentorkom profesorkom Jelenom Ratkov Kvočkom.
  2. Poslovica: Ko o čemu misli, o onome i sanja. Pobednički rad je delo Nađe Ranđelović, učenice III4 razreda Karlovačke gimnazije iz Sremskih Karlovaca, sa mentorkom profesorkom Jelenom Ratkov Kvočkom.
  3. Poslovica: Kad kuća gori, barem se čoek ogrije. Pobednički rad je delo Biljane Krasić, učenice IV1 razreda Gimnazije i stručne škole “Dositej Obradović” iz Novog Kneževca, sa mentorkom profesorkom Suzanom Karaicom.

Na konkurs je pristiglo 385 učeničkih radova iz 36 škola na teritoriji APV, a škola sa najvećim brojem dostavljenih radova i samim tim škola koja dobija nagradu u ovoj oblasti je Gimnazija “Veljko Petrović” Sombor.

Veliko hvala svim školama, učenicama i učenicima koji su još jednom pokazali veliko interesovanje za naš Konkrus!

O svečanoj dodeli nagrada, pobednici će biti naknadno obavešteni.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »