KONKURS ZA REALIZACIJU OMLADINSKIH IDEJA U ZAJEDNICI

U okviru programa „LOKOMOTIVA – lokalna omladinska incijativa“ otvoren je Konkurs za realizaciju omladinskih ideja u zajednici. Ove godine, “LOKOMOTIVA” dolazi u specijalnom izdanju i baviće se temama iz oblasti rodne ravnopravnosti. Neformalne grupe mogu da predlože različite aktivnosti kroz koje će ukazati na problem, ponuditi rešenje, reći šta misle i na zanimljiv način podstaći vršnjake da razmišljaju o rodnim stereotipima, nejednakom učešću žena i muškaraca u različitim sektorima privrede, u nauci, obrazovanju, politici, kulturi, o tome da li je rodna ne/ravnopravnost vidljiva u medijima ili u jeziku, o rodnoj nejednakosti i rodno zasnovanom nasilju u partnerskim odnosima, rodnim stereotipima na internetu, na društvenim mrežama u popularnoj kulturi…

Prilikom osmišljavanja aktivnosti nemojte zaboraviti ograničenja i mere koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19. Ohrabrujemo vas da razmislite i o “planu B”, ukoliko mere budu pooštrene – ogranizovanje akcije u većem prostoru gde je moguće obezbediti dovoljnu distancu učesnika i učesnica, transformisanje dela aktivnosti tako da se može odvijati online… Podržaćemo vašu kreativnost!

Konkurs je otvoren do 31. jula, a detaljnija objašnjenja i prijavni formular mogu se pronaći OVDE, kao i na Facebook stranici Lokomotiva mladih Novog Sada.

Svoje ideje na Konkurs mogu da pošalju neformalne grupe mladih uzrasta od 18 do 30 godina sa teritorije grada Novog Sada (Novi Sad, Petrovaradin, Sremska Kamenica, Futog, Veternik, Kać, Rumenka, Kovilj, Kisač, Bukovac, Budisava, Begeč, Čenej, Stepanovićevo, Ledinci i Stari Ledinci).

Grupama čije ideje budu odabrane „LOKOMOTIVA“ će pružiti podršku u vidu obuke na kojoj će dobiti znanja potrebna za planiranje i uspešno sprovođenje akcije i obezbediti materijal neophodan da bi se ideja realizovala. Mladima će biti obezbeđena i kontinuirana mentorska podrška  volontera i volonterki Mentorskog kluba „LOKOMOTIVE“.

ProgramLOKOMOTIVA – lokalna omladinska inicijativa“ ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da razviju i realizuje svoje ideje i inicijative koje su usmerene na pozitivne promene u zajednici i/ili životu mladih.

Kroz četiri prethodna ciklusa ukupno su podržane 44 grupe koje su sprovele više od 110 različitih aktivnosti za mlade.

,,LOKOMOTIVU 2020” realizuju udruženja „HMM…“ i „BalkanIDEA Novi Sad“, uz podršku programa  “Novi Sad – Evropska prestonica mladi” koji sprovodi Omladinski savez udruženja “OPENS, a sufinansira se sredstvima Grada Novog Sada i Ministarstva kulture i informisanja.

 Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla lokomotivans@gmail.com ili telefonom na brojeve 065 994 0814 (Dušica) i 064 164 2156 (Višnja).

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »