MOŽDA 65. STERIJINO POZORJE OTKRIJE „KO JE UBIO DŽENIS DŽOPLIN?“

Predstava „ Ko je ubio Dženis Džoplin?”, rađena u koprodukciji OPENS-a i Srpskognarodnog pozorišta, jedan je od naslova koji ulazi u takmičarsku selekciju 65. Sterijinog pozorja. „Potresna, slojevita, scenska rok – balada“ reči su kojima je selektor Svetislav Jovanov opisao predstavu. Prema mišljenju Ivone Janjić, pozorišne kritičarke, merilo naslova ogledalo se u autentičnosti dela i konkretnog dijaloga pozorišta sa stvarnošću. 65. Sterijino pozorje održaće se u periodu od 26. maja do 3. juna 2020. godine, u zavisnosti od aktuelne situacije prouzrokovane virusom COVID-19.

Premijera predstave „Ko je ubio Dženis Džoplin?”, održana je 9. marta 2020. godine u Srpskom narodnom pozorištu.

– Imali smo priliku da pred punom Kamernom scenom, na 1 sat i 40 minuta oživimo Dženis Džoplin i to dve Dženis. Dženis koju svi znamo kao divlju ženu i muzičku legendu, i Dženis koju nismo znali, a trebalo je da je razumemo – naveli su organizatori predstave. Autorka teksta Tijana Grumić i rediteljka Sonja Petrović trudile su se da kroz životnu priču muzičarke prezentuju malograđanstvo i predrasude koji su prisutni u današnjem društvu. Samim time, poslale su ohrabrujuću poruku devojčicama, ženama, bakama da budu ono što jesu, bez obzira na kalupe koje im nameće okolina.

U predstavi igraju: Bojana Milanović,Sonja Isailović, Vukašin Ranđelović, Dimitrije Aranđelović, Stefan Vukić, Petar Banjac, Filip Grubač i Igor Sakač, a deo zarade od ulaznica namenjen je za podršku mladim devojkama i ženama kroz OPENS-ov Fond za lični razvoj mladih.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »