MUZIČKA ŠANSA

U okviru projekta Muzička šaNSa u studiju Revolver, održano je snimanje pesama i spotova najboljih mladih bendova.

Ovaj projekat, koji se održao po  treći put, omogućava mladim muzičarima u Novom Sadu da prijave svoj bend i na taj način dobiju šansu da snime svoju prvu pesmu i spot. Ove godine je pet najboljih bendova dobilo priliku da učestvuje u projektu u okviru koga je, i pored snimanja, obezbeđeno deset proba.

Kako je ovo prilika za promociju benda, tako je ujedno i šansa da mladi osete čar snimanja same pesme i spota uz rad sa stručnjacima iz raznih oblasti.

Bend Mešap kolektiv postoji dve godine i za to vreme nisu uspeli da snime niti jednu pesmu. Članovi benda ističu ovu priliku kao povod za dalji rad i napredak.

„Ono što bih za početak izdvojio kao prednost, definitivno jeste povod da se kao bend opet okupimo, što nam je stvaralo poteškoće zbog situacije sa pandemijom i nedostatkom nastupa. Za jednog umetnika je od krucijalnog značaja da snimi pesmu, nama konkretno je to bio motiv da se okupimo ponovo i da se malo uozbiljimo. Radujem se što će ljudi moći da čuju muziku koju stvaramo. Mislim da je mladima u ovom gradu potrebno više ovakvih sadržaja jer verujem da bi svima značili kao što je i nama ovaj“, kaže član benda Mešap kolektiv, Dimitrije Beljanski.

Muzičku šansu organizuje Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu, najstarija studentska organizacija koja brine o položaju studenata na teritoriji Novog Sada, uz pomoć  i podršku OPENS-a. Kako je projekat isključivo namenjen mladima uzrasta od 18 do 30 godina, OPENS je prepoznao priliku i pružio podršku podstičući inovativnost, različitost i kreativnost među mladima.

 

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »