OPENS DONACIJA – POJAČANA BRZINA INTERNET KONEKCIJE U STUDENTSKIM DOMOVIMA U NOVOM SADU

OPENS je u okviru nastavka inicijative “Novo Sad”, donirao postavku sedam wifi uređaja za pojačavanje brzine interneta u novosadskim studentskim domovima. Konferencija za medije održana je danas, 30. decembra 2020. godine, sa početkom u 11 časova, u Studentskom centru Grada Novog Sada.

Ovom prilikom predstavnicima medija obratili su se:
Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad
Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS
Igor Knežević, student prorektor Univerziteta u Novom Sadu

-Na ovu ideju smo došli zbog osluškivanja potreba mladih i realnosti koja nas okružuje. Internet je postojao i pre, ali mi smo odlučili da ovom donacijom u vrednosti od 150 000 dinara poboljšamo brzinu internet, odnosno da se ne koriste lokalne mreže i da oni ruteri koji su već postavljeni ne budu preopterećeni zbog velikog broja korisnika, te je ovim putem brzina interneta duplo povećana u studentskim domovima. Rekao je Vukašin Grozdanović, koordinator OPENSa prilikom konferencije.

Zoran Martinović, direktor Studentskog centra u Novom Sadu, rekao je da je ovo samo još jedan od primera na koji način možemo svi zajedno da povećamo studentski standard ukoliko smo svi na visini zadatka, i uopšte omladinski aktivizam u našem gradu. – Naša saradnja postoji od osnivanja OPENSa i mi smo tu spoznali ruku koju smo prihvatili. Ispred studentskog centra želeo bih da kažem da već godina imamo odličnu saradnju sa OPENSom i da se nadamo da će ta saradnja još dugo godina da živi, dodao je Martinović.

Tokom konferencije za medije, OPENS je potpisao ugovor o donaciji sa Ustanovom studentskog standarda – Studentski centar Novi Sad. OPENS Internet podrška realizovana je u 7 studentskih domova, odnosno podrška je stigla do blizu 2500 studenata, stanara i stanarki studentskih domova.

-Činjenica je da će studenti ovu akademsku godinu pamtiti po onlajn nastavi i vremenu provedenom na onlajn platformama. Ovim putem im je olakšan boravak u studentskim domovima, kao i omogućena kvalitetnija brzina interneta za pohađanje onlajn nastave i proučavanje različitih platformi. Odgovaranjem na potrebe mladih unapređujemo kvalitet njihovog života, a ovo je dobar primer saradnje koja može da ima samo benefite. – Rekao je Igor Knežević, Student prorektor Univerziteta u Novom Sadu.

Kampanja “Novo Sad” pokrenuta je 12. avgusta na Međunarodni dan mladih, koju je OPENS realizovao u saradnji sa nadležnim gradskim institucijama u okviru koje su na zelenoj površini, na glavnom novosadskom kupalištu Štrandu, iscrtani beli krugovi, kako bi se ohrabrili građani, a pogotovo mladi, da bezbedno koriste otvorene prostore tokom pandemije i na taj način održavaju propisanu fizičku distancu. Nakon iscrtavanja krugova, kampanja se nastavila u smeru pružanja psihološke podrške i unapređenja mentalnog zdravlja kod mladih, kao nove potrebe društva usled adaptacije na promene izazvane pandemijom.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »