OPENS FUNDCON 2021 – AUTOSTOPERSKI VODIČ KROZ FANDREJZING

U periodu od 28. do 30. septembra 2021. godine, u Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru održaće se 4. po redu kongres pod nazivom OPENS FundCon 2021 – Autostoperski vodič kroz fandrejzing.

Кako je pandemija korona virusa unela drastične i trajne izmene u poslovanju organizacija civilnog društva i nametnula nova pravila „igre “, ovogodišnji slogan 4. nacionalnog kongresa je „Autostoperski vodič kroz fandrejzing“. Кroz tri ustaljena segmenta (teme) – fandrejzing, marketing i ljudski resursi odabraće se teme i govornici koji će da odgovore na nove trendove – agilno poslovanje / upravljanje, digitalna transformacija / alati i vrednosti u marketingu.

Kongres je namenjen prvenstveno predstavnicima organizacija civilnog društva koje posluju neprofitno i fokusirani su na mlade. Takođe, pravo učešća imaju i predstavnici civilnog sektora koji posluju neprofitno bez obzira na ciljnu grupu sa kojom rade, ali i predstavnici institucija koje rade za ili sa mladima.

Osnovni cilj Kongresa jeste stvaranje prostora za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u cilju njihove održivosti. Kako u knjizi Daglasa Adamsa “Autostoperski vodič kroz galaksiju” glavni junak, tako i OPENS u stvarnosti pokušava da pronađe rešenje za održivost civilnog sektora pružajući im priliku da unaprede svoje veštine poslovanja.  Ono što ovaj kongres izdvaja od puke prilike za umrežavanjem ili lobiranjem za sredstva donatora jeste to što pruža priliku da se nauče praktične strategije koje će doprineti efikasnijem delovanju odnosno poslovanju organizacija civilnog društva u svakodnevnim aktivnostima, a posebno pri prikupljanju sredstava za programe koje sprovode, kreiranju marketinških strategija i menadžemntu ljudskih resursa.

Кao posebna tema ove godine biće omladinska infrastruktura – omladinski centri i predstavljanje studije izvodljivosti uspostavljanja mreže omladinskih centara u Srbiji.

OPENS FundCon u 2021 godini podržan je od Ministarstva omladine i sporta kao većinskog donatora. Uskoro više informacija o učesnicima i agendi kongresa..

TEME KONFERENCIJE:

29. septembar 2021.

Erasmus + 2021-2027 – Tempus Fondacija

HR Vodič: Kako da svi u organizaciji, uvek i bez izuzetka, budu motivisani i sve to bez stresa –Tim Centar

„42“ – panel o prostorima za mlade

Agilni razvoj, primena agilnih metodologija i nova zanimanja – Agile Humans

L&D Talks „Zašto učenje i lični razvoj treba da budu celoživotni projekat“– Semos Education

Program Kreativna Evropa 2021-2027 – Desk Kreativna Evropa

Kako da transformišete vašu neprofitnu inicijativu uz digitalne alate i razumevanje potreba ljudi? – Innovation Attitude
Centre

30. septembar 2021.

Otvorena vrata za OCD – g-đa Gordana Čomić, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

U pravo vreme, na pravom mestu –Autonomni ženski centar & No Agency

Zašto je potrebna marketing kampanja društveno odgovornim temama kroz primer kampanje „NE SKREĆI POGLED – Trgovina ljudima nije paralelna stvarnost već surova realnost“ –  NVO Astra

 

Za sve učesnike konferencije obezbeđen je besplatan smeštaj i prevoz, a možete se prijaviti putem LINKA. Prijave su otvorene do 20. septembra 2021. godine. Da biste bili učesnici konferencije, važno je da imate više od 18 godina.

Čitav događaj realizovaće se u skladu sa važećim epidemiološkim merama koje su trenutno na snazi na teritoriji Republike Srbije.

 

 

 

 

Povezani članci:

Devojke u svetu tehnologija

OPENS i UNICEF Srbija sa ponosom predstavljaju program Devojke u svetu tehnologija kroz koji želimo da podstaknemo i osnažimo učešće mladih devojaka u ICT obrazovnim aktivnostima. Ovim povodom te pozivamo

Opširnije »