OPENS FUNDCON – POVRATAK U BUDUĆNOST

OPENS je u okviru svog programa prethodne  dve godine organizovao Nacionalni fandrejzing kongres OPENS FundCon, koji je nastao iz želje da odgovori kako na potrebe omladinskog sektora, tako i celog civilnog društva u cilju kreiranja održivosti.

Unapređujući sebe vraćamo se osnovnim vrednostima: Zato je ovogodišnji slogan OPENS FundCon online kongresa „Back to the future“ , koji je ujedno recept  za adaptiranje na novo normalno koje nas vodi u budućnost.

Pandemija COVID-19 jasno nam je stavila do znanja da se svet menja, a uz njega iz temelja menjaju se i načini rada Civilnog/Omladinskog sektora. Vrednosti na kojima su postavljeni temelji sektora moramo vratiti na prvo mesto, ali način rada i organizovanja moramo adaptirati na #NovoSad koje nas vodi u budućnost. Kroz jačanje Omladinskog sektora stvaramo neophodne resurse za izgradnju bolje budućnosti za mlade.

Upravo zbog želje da pomognemo organizacijama u jačanju njihovih kapaciteta na polju ljudskih resursa, marketinga i fandrejzinga, okupljamo stručnjake koji mogu da pomognu sektoru u ispunjenju njihovih misija.

Ukoliko te zanimaju teme poput marketinga, ljudskih resursa ili fandrejzinga, koje ujedno obuhvataju tematiku brige o ljudima, zaposlenima, uvođenju marketing ili fandrejzing strategije – vreme je da se prijaviš na online OPENS  #FundCon kongres

30. novembar

18.00h – Kreiranje sadržaja na društvenim mrežama – Instagram i TikTok

Moderatorka: Maša Đorđević, novinarka

Sagovornice:

– Aleksandra Grujić, od početka 2019. godine članica Inicijative za ravnopravnost, inovativnost i društveni angažman – IRIDA. U ovoj organizaciji, aktivna je u više timova i učestvuje u brojnim projektima i kampanjama sa ciljem edukacije mladih o rodnoj ravnopravnosti i rodno zasnovanom nasilju, ali i širenja svesti svih građana/ki o ovim važnim pitanjima. Trenutno kao vršnjačka edukatorka osmišljava, te vodi radionice i treninge za mlade na temu roda i rodno zasnovanog nasilja.

– Katarina Ivakić, producent i body positive aktivista. 2018. godine osnovala je body positive  udruženje „Kataliza“, namenjeno svim devojkama koje su spremne da rade na sebi. Pre svega nastala je kao podrška krupnijim devojkama. Podržana je od strane Erste Banke i realizovala je svoj projekat u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Od 2019. godine održava radionicu „Kako postati influenser“, gde edukuje ljude kako da uspešno koriste potencijale društvenih mreža.

19.00h – Kako plasirati vrednost, a ne robu

Moderatorka: Maša Đorđević, novinarka

Sagovornice: Dunja Jovanović i Marija Radaković, Autorke i voditeljke podkasta F.fm – audio formata u kom se kroz razgovore s relevantnim sagovornicima s domaće scene bave temom održive mode. Organizuju javne tribine o različitim aspektima održivosti mode, kao i njenoj društvenoj i ekonomskoj prizmi. Inicijatorke su i organizatorke Dana održive mode koji se dva puta godišnje dešava u okviru programa Beogradske nedelje mode. 2020. osnivaju Udruženje za održive inicijative – sa idejom da utiču na ekološke i društvene promene kroz edukaciju i akciju.

1. decembar

18.00h – Sagorevanje na radu – Burnout

Moderatorka: Biljana Rakić, menadžerka ljudskih resursa

Sagovornice:

-Mia Popić,  po zanimanju koučing psiholog i psihoterapeut. Trenutno završava doktorske studije u okviru kojih se specijalizuje za primenu Kognitivno Bihejvioralnog Koučinga. Više od deset godina se bavi psihoterapijom i koučingom, a sertifikat za primenu REBT (Racionalno Emotivno Bihejvioralne Terapije) dobila je od REBT centra – pridružnice Instituta Albert Elis iz Njujorka. Poseduje Nacionalni sertifikat za primenu psihoterapije.

Vedrana Mirković,  masterirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu  2018. godine. Kao volonterka učestuje u radu Grupe IZAĐI od 2016. godine na različitim projektima koji su se bavili problemima mladih LGBTI+ osoba. Od 2017, nakon diplomiranja, počinje da radi individualne savetodavne seanse sa LGBTI+ osobama i članovima njihovih porodica, što je vremenom preraslo u Savetovalište sa timom psihologa i psihoterapeuta koji aktuelno koordinira.

19.00h – Ulaganje u članove organizacija

Moderatorka: Biljana Rakić, menadžerka ljudskih resursa

Sagovornik: Nikola Ilijin, menadžer ljudskih resursa u kompaniji Microsoft Software Srbija, odgovoran i za kancelarije u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Makedoniji, Ukrajini i Gruziji. Karijeru nastavlja u kompaniji Samsung Electronics Adriatics, na poziciji HR Generalista. Pre pridruživanja Microsoftu 2018. godine, Nikola je bio zaposlen na poziciji HR biznis partnera u Societe Generale Banci Srbija, gde je bio zadužen za ljudske resurse u Sektoru za rad sa stanovništvom Nikola ima raznovrsno iskustvo u oblasti ljudskih resursa, uključujući: regrutaciju i selekciju, kompenzacije i benefite, obuku i razvoj, upravljanje učinkom, radne odnose, HR administraciju, kao i mnoge druge.

2. decembar

18.00h – Pisanje projekata iz ugla evaluatora

Moderatorka: Aleksandra Ilijin, programska koordinatorka OPENS

Sagovornica: Bojana Stojaković,  Završila je ekonomiju, ali su njena ljubav oduvek bili neformalno obrazovanje i omladinski rad. Sertifikat omladinske radnice stekla na Univerzitetu jugositočne Evrope u Makedoniji. Živela i volontiriala u Portugalu zahvaljujući programu Evropske Komsije. Posao koji radi joj omogućuje da stalno putuje, uči i upoznaje nove kulture.

19.00h – Davanje u Srbiji u 2020 i prognoze za 2021

Moderatorka: Aleksandra Ilijin, programska koordinatorka OPENS

Sagovornik: Miloš Janković,  menadžer komunikacija Fondacije Catalyst Balkans, koja neprofitnim organizacijama, CSR odeljenjima i medijima pruža podatke i tehnologiju za razvoj dobročinstva. Pomaže neprofitnim organizacijama u razvoju strategija crowdfunding i online fundraising kampanja, izgradnje i angažovanja zajednice, kao i u upotrebi tehnologije za opšte dobro.

Eksperti iz navedenih oblasti kroz 6 sesije ispričaće problematiku, ali i ponuditi rešenje kako bi se unapredio položaj mladih i održivost omladinskog sektora i sistema.

Prijava za  OPENS FundCon online kongres „Back to the future“.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »