OPENS FUNDCON – V ELEMENT

Peti po redu nacionalni fandrejzing kongres #OPENSFundCon trajaće dva dana, 28. i 29. septembra i ove godine, FundCon se vraća kući u Novi Sad i to u Omladinski centar OPENS!

Kongres okuplja na jednom mestu predstavnike omladinskog sektora, donatore, predstavnike institucija koje se bave mladima i različite stručnjake, a učesnici programa će imati priliku da čuju najnovije trendove u oblastima fandrejzinga, ljudskih resursa i marketinga, uspostave kontakt sa potencijalnim donatorima ali i podele međusobno iskustva.

Ove godine, kongres nosi naziv V ELEMENT – inspirisani istoimenim filmom reditelja Lika Besona, ovogodišnji kongres sintetizuje 5 elemenata uspešnih projekata koji pomažu očuvanju sektora.

Ono što FundCon čini karkaterističnim jeste što učesnici dobijaju znanje o praktičnim strategijama koje doprinose boljem delovanju rganizacija civilnog društva u svakodnevnim⁣⁣ aktivnostima, a posebno pri prikupljanju sredstava za programe koje sprovode, kreiranju⁣⁣ marketinških strategija i menadžmentu ljudskih resursa.⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣

ZAŠTO BUDUĆNOST NE POSTOJI BEZ OPTIMIZMA?

Do sada, FundCon program je povezivao ljudske resurse, marketing i fandrejzing u želji postizanja održivosti, ali danas na tom putu ima sve više prepreka.

Uz sve napore uložene u finansiranje projekata koje realizujemo, postignutu vidljivost i naše male zajednice koje čine velike stvari, skoro uvek je potrebno još nešto kako bismo obrnuli igru…

Svedoci smo kriznih situacija izazvanih globalnom pandemijom i geopolitičkom situacijom koje menjaju svet oko nas, a ujedno nas navode da pronađemo još jedan element koji će sačuvati sektor.

Upravo zato, peti element koji tražimo jeste OPTIMIZAM. Kako doći do njega? Kako ga održavati uprkos svim konstantnim promenama? Postoji li neka linija koda koju možemo upisati u svoje sisteme kako bismo uvek bili optimistični?

Odgovore pronađite na ovogidšnjem #OPENSFundCon 28. i 29. septembra!

KAKO ZNAMO ŠTA JE SEKTORU ZAISTA POTREBNO?

Kako bismo kreirali najadekvatniji program #OPENSFundCon nacionalnog fandrejzing kongresa, ove godine smo kreirali programski savet u kom učestvuju akteri iz različitih branši civilnog sektora.

A da bismo uspešno završili taj nivo ovogodišnje FundCon igre, u pomoć smo pozvali Krovna Organizacija Mladih Srbije, Catalyst Balkans TIM Centar i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

 

UPOZNAJTE ČLANOVE PROGRAMSKOG SAVETA

TIM Centar
Milica Pajić – Radi kao trener i HR Konsultant u TIM Centru. Jedan od ponosnih osnivača “Praxum” udruženja. Upisuje 3. godinu edukacije za psihoterapiju, jer znanja nikad dosta. Van ovih uloga je često u razgovorima sa prijateljima. Trudi se da pronalazi što više događaja kojima se raduje i da ne odlaže zadovoljstva za neko sutra, za vikend ili čuveni godišnji.
Milica Novkov – Trener sa iskustvom, sertifikovani psihoterapeut i pridruženi član Albert Ellis instituta u New York-u. Sertifikovani stručnjak za Analizu individualnih potencijala Instituta za kognitivni menadžment iz Štutgarta. Diplomirala je psihologiju, kao i dvogodišnje studije “Leadership and Development” Jönköping Univerziteta iz Švedske.
KOMS
Milica Borjanić – diplomirala međunarodne odnose na Fakuletu političkih nauka u Beogradu, trenutno je na master studijama projektnog menadžmenta. U KOMS je bila praktikantkinja, asistentkinja, potom koordinatorka, a trenutno je na poziciji programske menadžerke. Članica je Saveta za mlade Vlade Republike Srbije a najviše voli da se bavi lokalnom omladinskom politikom.
CATALYST BALKANS
Miloš Janković – deo tima Catalyst Balkans od 2017. godine, najpre kao koordinator sadržaja, potom menadžer komunikacija, i sada kao direktor partnerstava. Bio je zadužen za strateški razvoj platforme Donacije.rs, savetovanje neprofitnih organizacija i nezavisnih medija u uvođenju crowdfunding i članskih modela, kao i edukativne programe iz oblasti fundraisinga, izgradnje zajednice i marketinga za NPO. Kao govornik na konferencijama i događajima pokriva teme iz oblasti crowdfundinga, tehnologije za opšte dobro, CSR-a i filantropije. Član je Upravnog odbora Srpskog filantropskog foruma.
Milica Đustebek – Milica je iskusna fandrejzerka čije ekspertiza obuhvata korporativna partnerstva, organizaciju događaja, peer-to-peer kampanje kao i menadžment donatora. Vodila je fandrejzing tim BELhospice centra a u Trag fondaciji adila je na poziciji savetnice za filantropiju i partnerstva. U okviru tima Catalyst Balkans, Milica radi sa organizacijama na njihovim fandrejzing modelima, savetuje ih tokom crowdfunding kampanja a u okviru edukativnih programa, zadužena je za treninge i akceleratore posvećene fandrejzingu i crowdfundingu.
MINISTARSTVO ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA I DRUŠTVENI DIJALOG
Aleksandar Radosavljević – U svom dosadašnjem radu obavljao između ostalih i funkcije savetnika ministra Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije u dva mandata.
Član više radnih grupa i tela formiranih od strane resornih ministarstava Vlade Republike Srbije. Oženjen, otac dvoje dece, rođen u Kragujevcu.

VIŠE INFORMACIJA USKORO!

 

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »